Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Kommuna Pillangó Csoport

A Pillangó Csoport egy olyan baráti közösség, amelynek léte az értékes élet vágyán, egymás megbecsülésén és az élet iránti bizalmon alapul.Pillangó Csoport 2000-2010 E-mail

01 akos01 akos02 zolika02 zolika03 lujza03 lujza04 timi04 timi05 olgi05 olgi05 rosa05 rosa06 margo06 margo07 dolly07 dolly08 agi08 agi10 gyalogos10 gyalogos11 frici11 frici12 sanyi12 sanyi14 attila14 attila15 baudolino15 baudolino

A Pillangó Csoport 2000-ben alakult azzal a reménnyel, hogy egyszer talán majd hozzá tud tenni valami jót a világhoz. A csoport első 2 tagja az akkor 9 éves Ungyi Ákos és 5 éves Szabó Zoltán Sebestyén, a továbbiakban örökös tagok.

Csoport adományokat gyűjt és ezeket eljuttatja a rászorulókhoz. Az adományozó magánszemély, cég vagy szervezet neve és adománya megjelenik a Főoldal Adományozók ablakában. Az IVISZ sosem népszerűsít semmiféle terméket, csakis az adományozás gesztusát. Az adományozó ezért semmilyen fizetséggel nem tartozik.

Az IVISZ a bennünk lévő jó-t érintheti meg pusztán az által, hogy felkínálja a lehetőségét: mi lenne, ha önzetlenül odaadnék valamit egy másik embernek, pusztán csak azért, mert nincs szükségem, neki meg van.

Az IVISZ emelett olyan kisebb-nagyobb közöségek hálózatát is létrehozhatja, amelyeket közös értékrend, érdeklődés vagy akár egy osztály köt össze.

Ha az IVISZ kiszűr egy olyan közösséget, amely képes mások önzetlen segítésére, akkor ez a közösség talán képes lesz elérni azokat, akiknek a leginkább szükségük van segítségre, és akik azt sem tudják, mi az az internet, mert Magyarország gettóiban, nyomortanyáin élnek.

Az egyik fél ingyen ad mert, feleslege van, a másik fél ingyen visz, mert szüksége van.

Aki a Pillangó Csoportban dolgozik, az ingyen dolgozik.

A Csoport, hogy munkáját legálisan és törvényesen végezhesse, alapítványt hoz létre.

Az alapítvány neve: Pillangó Csoport Alapítvány

Az alapítvány célja egy olyan közösségi portál, net-kommuna működtetése, amelyen a legkülönfélébb dolgok cserélhetnek gazdát ingyen.

Az internetes felület egyaránt biztosítja az ingyenes felajánlások lehetőségét magánszemélyeknek és cégeknek, szervezeteknek.

Az alapítvány célja, hogy a magánszemélyek, cégek, szervezetek által felajánlott dolgok a legmegfelelőbb helyekre kerüljenek.

Az alapítvány filozófiájának lényege három szóban foglalható össze: szolidaritás, környezetvédelem és bizalom.

Kelt Kecskeméten, 2010. november 27-én.                                    Szabó Zoltán, a Pillangó Csoport és az Ivisz alapítója
 

 


Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Támogatók

AdományozókBaudolino, Voodoo, Rosa, Satyusek, Kriszta, Klára70, Jarilo, BágóAranymaszat, Teri, hancyka, Era86, andi0110, ketrin6miki70, inestimi, Blondie, kunlord87, Domingo, Márti, Abszolút0, Holle anyó, sugarymarta, perecz, Erzsike, Ypszilon, pompom, Bara, Mykiman, kordasnemarika, davide_organist, BenCry, Sövi,, Timi, Timi anyukája, Ákos fia, Mónika, Tibi, Olgi és sokan, sokan mások...

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 721 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs