Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Kommuna Pillangó Csoport

A Pillangó Csoport egy olyan baráti közösség, amelynek léte az értékes élet vágyán, egymás megbecsülésén és az élet iránti bizalmon alapul.



Pillangó Csoport 2000-2010 E-mail

01 akos01 akos02 zolika02 zolika03 lujza03 lujza04 timi04 timi05 olgi05 olgi05 rosa05 rosa06 margo06 margo07 dolly07 dolly08 agi08 agi10 gyalogos10 gyalogos11 frici11 frici12 sanyi12 sanyi14 attila14 attila15 baudolino15 baudolino

A Pillangó Csoport 2000-ben alakult azzal a reménnyel, hogy egyszer talán majd hozzá tud tenni valami jót a világhoz. A csoport első 2 tagja az akkor 9 éves Ungyi Ákos és 5 éves Szabó Zoltán Sebestyén, a továbbiakban örökös tagok.

Csoport adományokat gyűjt és ezeket eljuttatja a rászorulókhoz. Az adományozó magánszemély, cég vagy szervezet neve és adománya megjelenik a Főoldal Adományozók ablakában. Az IVISZ sosem népszerűsít semmiféle terméket, csakis az adományozás gesztusát. Az adományozó ezért semmilyen fizetséggel nem tartozik.

Az IVISZ a bennünk lévő jó-t érintheti meg pusztán az által, hogy felkínálja a lehetőségét: mi lenne, ha önzetlenül odaadnék valamit egy másik embernek, pusztán csak azért, mert nincs szükségem, neki meg van.

Az IVISZ emelett olyan kisebb-nagyobb közöségek hálózatát is létrehozhatja, amelyeket közös értékrend, érdeklődés vagy akár egy osztály köt össze.

Ha az IVISZ kiszűr egy olyan közösséget, amely képes mások önzetlen segítésére, akkor ez a közösség talán képes lesz elérni azokat, akiknek a leginkább szükségük van segítségre, és akik azt sem tudják, mi az az internet, mert Magyarország gettóiban, nyomortanyáin élnek.

Az egyik fél ingyen ad mert, feleslege van, a másik fél ingyen visz, mert szüksége van.

Aki a Pillangó Csoportban dolgozik, az ingyen dolgozik.

A Csoport, hogy munkáját legálisan és törvényesen végezhesse, alapítványt hoz létre.

Az alapítvány neve: Pillangó Csoport Alapítvány

Az alapítvány célja egy olyan közösségi portál, net-kommuna működtetése, amelyen a legkülönfélébb dolgok cserélhetnek gazdát ingyen.

Az internetes felület egyaránt biztosítja az ingyenes felajánlások lehetőségét magánszemélyeknek és cégeknek, szervezeteknek.

Az alapítvány célja, hogy a magánszemélyek, cégek, szervezetek által felajánlott dolgok a legmegfelelőbb helyekre kerüljenek.

Az alapítvány filozófiájának lényege három szóban foglalható össze: szolidaritás, környezetvédelem és bizalom.

Kelt Kecskeméten, 2010. november 27-én.                                    Szabó Zoltán, a Pillangó Csoport és az Ivisz alapítója
 

 


új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 159 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs