Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Clip-and-day 2010/49


Klip-péntek/49  E-mail
2010. december 09. csütörtök, 15:00
185 tagú virtuális kórus 12 ország fiataljaiból

Eric Whitacre zeneszerző saját szerzeményét vezényli egy 185 tagú virtuális kórus előadásában, akik 12 ország fiataljaiból kerültek ki. A felvételek 185 különböző helyszínen készültek - az énekesek otthonában! (+ a zenei felvételek más helyszíneken) Mégis a videón teljes összhangban hallható - látható a kórus produkciója. A szereplésre egyébként pályázni lehetett. Lesz még ezután is hasonló előadás.  Az interneten látható felvétel elképesztő technikai megoldásokat alkalmaz! Ezen a videón a Lux Aurumque című korált adják elő.  

Baudolino smiley        

 
Klip-csütörtök/49  E-mail
2010. december 08. szerda, 20:00
Paco de Lucia - Entre dos aguas (1976)

Paco de Lucía a legnagyobbak közé tartozik, nevéhez fűződik a flamenco világra szóló karrierje. Nincs mit mondani Róla: nézzétek, hallgassátok!          

Baudolino smiley        

 
Klip-hétfő/49  E-mail
2010. december 05. vasárnap, 17:00
Johann Sebastian Bach: D-moll Toccata és Fúga

Új hétnek futunk neki, ajánlok valamit, ami friss gondolatokat ébreszthet bennünk és elfújja a vasárnapi káposztagőzt. Bach orgonára írott, közismert műve, melyet a zseniális Leopold Stokowski hangszerelt zenekarra. Bár a szakértők egy része vitatja, hogy ezt a darabot Bach írta volna, s inkább későbbi születésűnek mondják, de az itt hallható, negyven éves felvétel mindenképpen döbbenetesen szól!

El Torso

 

 


Chanson d'automne

Ki van itt?

Oldalainkat 474 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs