Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Napok Dollyban

Dolly és Sanyi magánrovata

Dolly és Sanyi nem járnak együtt, de barátok a szó valódi értelmében.
Dolly
most Angliában dolgozik, Sanyi meg itthon.
Ez itt a közös naplójuk, ahová kedvük szerint tesznek bejegyzéseket.



Napok Dollyban - Dollynak (Sanyi) E-mail
Írta: Kőrösi Sándor   
2010. december 27. hétfő, 15:26

Öjj öcsém, te, , te annyi minden történet, hogy el se tudnám mondani, nagyon, nagyon sokminden, erre is arra is, egyrészről nyomda festéket se tűr, majd személyesen, remélem. Szakad a hó és ráadásul, nangyon örülök, hogy pusztán vagy. Nem írtam, mert szelíd őrületbe torkolva úgy éreztem, meg kell mentenem az életem. No ebbe nem sok minden terült bele, de az kemény volt. Egész értelmetlen álmaim és a nagyon furcsal valóság közé feszülve nézten a szokatlan világ pergését. Ez már akkor  megtörtént, mikor veled még kulminálni akartam. Így bizonytalan szívrezgésekkel visszefeküdtem a nem létezőbe, bár unalams volt.(utálom magam) De nem tudtam micsináljak. Furcsa volt, sokat gondoltam rád, főle , mer oda se jututtonuk, hogy elmesélhesd, milyen volt az esti séta. Megőrültem szinte teljesen a tőled való távozástól a szüleimhez. Nem, mintha nem szeretném őket, de nem érdekelnek. Mesélj, milyen volt arra, mert esz a kíváncsiság?

 
Napok Dollyban - Ahogy mondta majd úgyis meglátom....(Dolly) E-mail
Írta: Dolly   
2010. december 27. hétfő, 11:47

Tegnap elmentem itt Finchleybe az egyik lakótársnőmmel sétálni, nem mondta merre hova is indulunk csak annyit, hogy majd úgyis meglátom, s mentünk, az út jeges volt, lélek alig az utcán. Egyszer csak arra lettem figyelmes nincs ház nincs autó!!! Minden hó lepte, csak fát látni, csupán a kutyusaikat sétáltató gazdikra lettem figyelmes, s eszembe jutott h jéééé minden nyelven ugyanugy ugatnak, nem ám angolul, lengyelül, indiaiul ...... Majd egy kis csordogáló tavacskára lettem először csak fültanúja. Egy kacsa úszott, majd a patakban a kidőlt fára a hosszú zöld lábaival fel-fel lépegetett, de nagyon szép!! majd megjelent egy másik is, aki a vízben akrabota mutatványokat végzett- hát nem győztem csodálni! Tovább sétálva egy tavacska volt befagyva! Csend-dallam-otthon:) 

Milyen lehet majd tavasszal, ha most íly szép!!!! 

Ahogy mondta, majd úgyis m.......:)

valami élet jelet adjál hát!!!!! ejhaaaaa:DDDDDD

 
Napk Dollyban - december 25. (Dolly) E-mail
Írta: Dolly   
2010. december 25. szombat, 12:51

 

Kívánok neked az ablakodba fényeket, a fényhez szép csendeket, a csendhez tiszta vágyakat, s a vágyhoz mindig társakat.

Bolodog Karácsonyt!

 
Napok Dollyban - LondDecember 24. (Dolly) E-mail
Írta: Dolly   
2010. december 24. péntek, 12:07

Ma reggel kopogásra ébredtem az egyik szállás társam jött be, elköszönt, megy haza kicsi országunkba, én meg vele együtt izgultam s nagyon örültem, amit leírni nem lehet. Aztán a konyhába volt egy kis zöldség pucolás a másik lakótársamnak segédkeztem. Vele s a barátjával karizunk igy hárman akik hát tűnemény emberek, a szó valódi értelmében. Tegnap este sütöttem fahéjas minden bele sütit, ez lett a neve, most így hirtelen, 4 hónapja nem sütöttem semmit, most h így belegondolok huuuuuu, na de még a lány is vitt belőle az utra. Nem állítottunk fát, de akikkel lakok, nekik van egy kis törpe 30 centis szép kis fenyőjük, ami a karácsonyi hadelhad után legalább nem kerül majd a kukába ki. Tegnap este egy kis zöld fenyőcske ágat hoztam a ház mellől be, csak úgy, viszont gyertya hegyek vannak a szobába, azok máskor is. Aztán hívtam otthoniakat, fiam még aludt maminál a kis drága szokásosan:) lányom még odahaza, száz ágra süt a napocska, ahogy te is írtad. Tesómmal beszéltem egy jót. Anyum temetőbe volt a bátyám sírját ápolgatja.... 

Mit ne mondjak itt örültebbek az emberek az utcán a boltba a metrón így karácsony tájt, még jobban mint otthon, de persze tisztelet a kivételnek. A feszültségüket és problémáikat, itt is alkohollal na meg a mértéktelen evéssel igyekeznek oldani, több kevesebb sikerrel, de inkább kevesebbel, mert hát nem bedugaszolni kellene, hanem megoldani, s kirakni magukból , amire már nincs szükségük. De sokan szeretnek  valószinű szenvedni, talán mert már megszokták:)))

Szilveszter tájt még nem tudom, hogy leszek beosztva, így nem tom mint s, hogy lesz az est, de nem is igazán tervezek. 

És te hol leszel, s mit csinálsz akkor tájt? Macskaköz? talált? süllyedt:))) majd bepótoljuk jóóóóóó

még írok..

 
Napok Dollyban - Macskaközi látlelet (Sanyi) E-mail
Írta: Dolly   
2010. december 24. péntek, 10:32

Ma Dec 24.-van. Kikénzek az ablakon, csúszik a havon a napfény. Én meg, csak egytől reszketek, hogy kidugjam a házból az orrom csücskét egyáltalán. útálom az erőszakos embereket, ilyenkor elkezdenek vadul ünnepelni, épp csak a golyószóró hiányzik kezükből, mint egy dél törökországi lakodalomban. Ha el nem tévesztem, ott volt nem túl régen egy igen magasröptű üzemi baleset, melyben a fél rokonságot odaveszett. Nem tudom milyen arcot vághattak a túlélők. Vajon felfogták, hogy ezért nem engedik be az EU-ba Törökországot? Azért van ebbe valami kacagtatni való akárhogyan is: rokonaim véres testei fölött sírok az esküvőmön. Télleg Dollykám, egyébként hogyan fog telni a szilveszter? arra mit tervezel? utcai maszkabál? :D

 
Napok Dollyban - Karácsony :) (Sanyi) E-mail
Írta: Sanyi   
2010. december 24. péntek, 09:46

Télleg takarítottam, valami hirtelen ihlet vett erőt rajtam... tudtam, hogy nem fogok fát állítani, most a fa lesz a ház tisztasága, túl nagy erőszak lett volna másképp.  Tetszik ez az Angilai minőségű ringispil, amin csüccsentél :). (azért ahogy ott elképzeltelek, igencsak nevettem vonla a szemedbe nézve, málnás szirupot szürcsölgetve :) amikor megint az alján jársz, de esélyed sincs kiszállni "-köll ez neköd?" gondolnám :D. Bár sejtem én a választ :).  Szép nap ez a mai.
 

Azért érdekes ez a családi ünnepelkedés is. Nálunka karácsony családi húsdobálásba fog fulladni szokás szerint, repkednek a mákos tekercsek esti ünnepi haldarabok, holnap ismétlés következik.
Még, ha elgondolom, hogy gyújtunk egy-két gyertyát, szépségük ellenére, üres kongó vízbe áztatott fadobozként cseregnek majd a karácsony túlburjánzóan áradó félreértett homoktengerén, de azért elpöncörgünk.

Néha egyáltalán semmilyen formában nem csodálkozom, hogy Magyarországon rászoknak a kávéra a cigire és a szeszre, aztán kipusztulnak. Hát ezért. Nincs meg a kultúra a kultúrált ünnepléshez sem. Rólam még azt hiszik és mondogatják is (a szülők), hogy "tenekünk mindig a gyermekünk maradsz"....  ezért a frász ki tör, ha egyáltalán megcsörren a telefon, ha keresnek. A szerepben ragadtak. 

Persze ez csak takarózás, hogy az élettel az élet tisztább dolgaival ne kelljen szembenézni, hanem egy boldog gyermekkor már csak álmodott paradigmáiba omolva kapaszkodjanak a semmibe. (talán fel sem tűnt nekik, hogy a gyermek , a létige, tovább él bennük).  Nálatok, a karácsony miként zajolgat majd? Hopp, most fogok inni egy cukrozott kávét :D. Állítottatok fát? Szívesen megnézném milyen. (pl fotó formájában) az lesz az én fám is. Elég a virtuális.

 
Napok Dollyban - Túrós csuszaaaaa :) (Dolly) E-mail
Írta: Dolly   
2010. december 23. csütörtök, 23:31

Elég lesz már abból a takarításból ejhaaaa:) Tegnap míg te aludtál, egyszer csak a Hyde parkba találtam magam,s felültem valami kütyüre (power tower) ami fel vitt 66 méter magasba, s be lehetett látni a várost. Na de aztán mindenféle kérdés, s bejelentés nélkül egyszer csak megindult nagyon de nagyon lendületesen lefeleeeeeee, s egy pillanatra azt hittem ez már csak vég lehet, aztán hirtelen megállt 50 méternél, ami egyáltalán nem volt valami jó érzés, de hát kell nekem felülni, hát akkor neszeni:D na majd ismét felfeleee, majd leeefelee s nem egyszer még megismétlődött. Aztán végre-végre le értünk a kiinduló ponthoz, hogy kiszálok óóóóóó... .....hát mit mondajk mindenki megkönnyebült:) egy pillanat erejéig:) noooono de egy hang szólt valahonnan:One more? mi noooooooooo!!!!!!! de süket fülekre talált szavunk, s ismét kezdődött fel le, de aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy hisz ez nem is olyan rossz, s kezdtem élvezni  az egészet halk sikoltozásokkal kisérve......

Ma túrós csúúúszát ebédeltem, s minden minden alapanyag magyar volt benne, hogy mily jó ízűt ettem belőle:)

 
Napok Dollyban - Napok Micimackó...... (Dolly) E-mail
Írta: Dolly   
2010. december 23. csütörtök, 22:37

Takarít? Nanemááááá, ez komoly!!Végül is ha jobban belegondolok, gondol...gondol......gondol...........go...l.....abban is lehet találni valami szépet, valami kreatívat:DD Talán ő most rátalál!!!!!:D s megosztja velem is:DDDDDD

 
Napok Dollyban - Sanyi takarít E-mail
2010. december 23. csütörtök, 22:10

Szia Dolly, az a helyzet, hogy Sanyi ma se valószínű, hogy ír, mert átmentem hozzá délelőtt és takarításon kaptam. Nem viccelek. Nekifogott kipucolni a házát.

Zolika nála töltötte a délután jó részét, akkor már nem takarított, viszont wowozott, ami szintén nagyon időrabló elfoglaltság. Szerintem azért takarított, mert rád gondolt és elképzelte, hogy meglátogatod karácsonykor:)

Lefényképeztem Sanyi söprűjét közelről.
alt

 
Napok Dollyban - No de..... (Dolly) E-mail
Írta: Dolly   
2010. december 22. szerda, 23:22

No de sanyiiiii:D én ma csak délig nyomtam az ágyat:) de ha kialudtad magad írj:))

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 334 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs