Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Ivisz hírek

Az ivisz életével kapcsolatos friss híreket találod itt

ivisz



Új film az IVISZ-MOZiBAN: Rómeó és Júlia (a BBC 3 részes angol nyelvű animációs filmje)

Megint csak nem baj, ha nem tudtok elég jól angolul, érteni fogjátok! Talán érdemes előtte elolvasni a Shakespeare mesét a Kötelező olvasmányok rovatban. Persze a legjobb lenne a drámát is elolvasni, dehát...smiley A film nagyon jó, és közben angolul is tanultok észrevétlen...

Baudolino

 
Új film az IVISZ-MOZiBAN: Odüsszeia

Homérosz Odüsszeiáját olvasni az egyik legnagyobb gyönyörűség az életben. De nézni is majdnem olyan jó! Nem baj, ha nem tudsz olyan jól angolul, hogy mindent megérts, mégis mindent megértesz, hiszen annyi mindent tanultál és hallottál már Róla. Remélhetőleg.smiley

A filmet
Andrej Szergejevics Mihalkov-Koncsalovszkij rendezte, a nagy orosz rendezőnek, Nyikita Mihalkovnak a testvére, aki édesanyjuk leánykori nevét vette föl. Pályája kezdetén együttműködött Andrej Tarkovszkijjal az Iván gyermekkora és az Andrej Rubljov készítésében. Irodalmi adaptációkban mindig is jeleskedett, pályája folyamán készített Csingiz Ajtmatov, Ászja Klacsina és Anton Csehov-átiratokat, továbbá rendezett színházban August Strindberget. Homérosz Odüsszeiájának megfilmesítése eredetileg tévésorozatnak készült, méghozzá parádés szereposztásban. Kiváló alkalom arra, hogy képiesítsük és fölfrissítsük az emberi kultúra e nagy mítoszának metaforikus csomópontjait.

Baudolino

 
Út (Baudolino képblogja)

Kicsit kafkai lett. Ha meg akarod nézni, katt ide!

Baudolino

 
Sziamagyarország! Kedves Mindanyian!

A Kívánságablakot ezennel becsuktam, mert nem aratott különösebb sikert, mi több, egyáltalában semmiféle sikert nem aratott. Helyette most köszönni lehet a Sziamagyarország ablakban. Hogy ez mire jó, azt nem tudom pontosan, de homályosan mintha érezném.

Ha van kedvetek, ebben a lehangolt, rosszkedvű világban nyomjatok el egy sziát! Olyan ez, mintha köszönnénk az egész országnak. Az pedig nem rossz dolog, talán még a Nap is kisüt tőle!

Baudolinosmiley

 
Új film az IVISZ-MOZiBAN: NAQOYQATSI

Godfrey Reggio Philip Glass remekműve csak saját korábbi alkotásukhoz, a Koyaanisqatsihoz mérhető.

A Naqoyqatsi egy a szavakon túl mutató páratlan filmélmény, mely a képek és a zene erejét ötvözve merül alá a rendkívül felgyorsult, globálisan behálózott 21. századi világunk szívének mélyére.

A mindennapok valóságának a legmodernebb digitális technikával megváltoztatott, hipnotikus erejű képei vonulnak át a mozivásznon Philip Glass lenyűgöző hatású zenéjével kísérve.

A film szavak nélkül, döbbenetes erővel ábrázolja, hogy a technika miképpen változtat meg mindent: médiát, művészetet, szórakozást, sportot, politikát, gyógyítást, hadviselést, erkölcsöt, természetet, kultúrát és az emberiség jövőjének arcát.


Írta és rendezte: Godfrey Reggio, zene: Philip Glass, szereplők: Bill Clinton, George Harrison, Sir Elton John, Sir Paul McCartney, Ringo Starr, Adolf Hitler, Albert Einstein, Fidel Castro

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

16. oldal / 23

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 481 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs