Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Babapofa „Majdnem angyallá váltam”
„Majdnem angyallá váltam” E-mail
Írta: Franciska   
2010. december 20. hétfő, 21:22

Erről a mondatról a másodikos  kislány verse jut eszembe a karácsonyi műsorról. A kis másodikos a középiskolások műsorának „záró száma” volt. A legérdekesebb mégis az volt, hogy ennek a kicsinek még engem is sikerült elbűvölnie...


Ez csak azért is érdekes, mert én most szégyenemre, de bevallom: nem igazán szeretem a kisebbek műsorát nézni-hallgatni. Ugye, milyen szégyen? Én, aki odavagyok a szép versekért és prózákért, nem szeretem hallgatni a „kezdőket”. Most biztos minden anyuka azt mondaná, hogy ejnye-ejnye, meg hogy te is voltál kicsi, talán még valamelyik nyíltan a szemem közé is vágná, hogy milyen egoista és lenéző módon viselkedek, milyen példát mutatok így a nálam fiatalabbnak. Hát tessék fi- gyelni, anyukák: ugye nem egyedül vagyok olyan, aki néha majd’ elalszik az elsősök műsorán? Ne tessék hazudni, olvasás közben nem veszik a térfigyelő kamerák, de be kell valljuk, hogy a megható anyák-napi műsor egy évben csak egyszer van, ahol némelyek bepárásodott szemüvegüket törölgetik, vannak, akik kamera mögé rejtik elmaszatolódott arcukat, de a karácsonyi műsor nem, hát azon mégis csak kár lenne meghatódni. Gondoljunk csak bele, mekkora tengerek keletkeznének évről évre a drága jó szülők meghatottságából, no meg a komisz gyerekek nevetéséből, ahogy vigyorogva figyelik anyukájuk arcát, amin végigcsöpög a megmaradt szempillaspirál és alapozó. No,  így tessék engem dorgálni.

-         „...Majdnem angyallá váltam...” -  A leányka csak állt és elmerült a tapsviharban. Az apukája leemelte a színpadról, majd vissza, hogy újra meghajolhasson.

Ezzel a kedves mondattal kívánok minden kedves fiatal szavalónak és szüleiknek békés, örömteli karácsonyi ünnepeket, no meg jó versmondást!
 

 

Szóljon hozzá!

A regisztráció nélküli latógatók hozzászólásait, csak az adminisztrátor ellenőrzése után jelenítjük meg!
Regisztrálj - mielőtt elviszik előled!

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 1055 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs