Szegény ember konyhája - Fordított almatorta |
Írta: Timi |
2016. április 04. hétfő, 15:38 |
A fordított almatorta, nem bonyolult, mégis fantasztikus:) Húsz deka lisztet összegyúrunk tíz deka vajjal, tíz deka porcukorralegy tojás sárgájával, egy csipet sóval, és annyi hideg vízzel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Miután jól összegyúrtuk, tegyük hűtőbe. Négy almát mossunk meg, szedjük ki a magházát, majd vágjuk szeletekre. Egy serpenyőben olvasszunk fel tíz deka kristálycukrot, adjunk hozzá tíz deka vajat és öntsük a tortaformába. Az almaszeleteket pakoljuk sorban a karamellre. Nyújtsuk ki a lehűtött tésztát és takarjuk be vele az almákat és szúrkáljuk meg egy kicsit, hogy ne púposodjon föl. Én azért egy tepsibe tettem a tortakarikát biztos ami biztos, mert attól tartottam kifolyik a karamell.Süssük meg, kb, húsz perc alatt kész! Ha megsült, borítsuk ki, úgy hogy az alma fölülre kerüljön. Szerintem nagyon finom:) {jcomments on} |