Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Timi és az egyetem Timi és az egyetem - Ötödik
Timi és az egyetem - Ötödik

Kikészítettem Panni dolgait, a fiúkkal megígértettem, hogy vigyáznak egymásra és magukra. Így indultam el csütörtökön Pécsre.. kezdődik az ötödik félév.

 Izgulok. A családomban négyen leszünk végzősök, Ákos, Andris Zsuzsi meg én is. Írnom kell szakdolgozatot, emellett megy a játszóház és mindenfélét csinálok még…

Öt húszkor megy közvetlen járat Pécsre. Néha sikerült elbóbiskolnom, mert hajnal egykor feküdtem le, aztán négykor keltem. volt újra együtt lenni a többiekkel, a pályázatírás, projektmenedzselés kurzus nem volt veszélyes. Találtam témavezetőt a szakdolgozatomhoz. „Azt tudja, hogy engem azért nem választanak a hallgatók, mert nagyon szigorú vagyok?” mondat után, közvetlen a „ Meg fogok halni” majd a „ Rettegett Iván” és végül az jutott eszembe, hogy réges-régen történt,  többen figyelmeztettek, hogy jobban teszem, ha nagy ívben kerülöm el az egyik tanárunkat, és nem:) Szóval, lesz valahogy.. Este új helyen aludtam, viszonylag könnyen megtaláltam. Leszálltam a buszról és próbáltam összehozni a „Menj majd észak felé” útbaigazítást. Nem volt nálam iránytű, egyébként meg úgysem tudtam volna használni, eszembe jutott a fák mohás oldala is, aztán mégis inkább megkérdeztem valakitől, hogy merre van a kollégium. A tűzriadó után jöttem , nincs meleg víz, de a szoba szép volt és olcsó. Magyar szociológiatörténet volt a másnapon. Azt gondolná az ember, hogy olyan nincs is. De van..

Hazafelé a békéscsabai busszal jöttem Bajáig, ott szálltam át a kecskemétire. Állok sorban békéscsabai busz mellett, rengetegen voltak. Látom, jön arra egy zavaros tekintetű huszonéves fiú, fekete pólóján felirat: rokker, és beáll elém a sorba. „Marhajó.” morogtam. Egy emberrel több vagy kevesebb nem számít, de ez. Néha bekapcsol a kamikaze szociológus én, mik a motivációi??:)) Tippem az már volt.. Megkopogtattam a vállát.

-        Elnézést, ne haragudj, szociológus hallgató vagyok, talán ezért szeretnélek megkérdezni: miért gondolod, hogy én nem sorban állok?

-        Nekem már van jegyem, vettem. Fenn van a családom a buszon!- ideges volt.

-        És gondolod nem várnak meg? – hát..

-        Nagyon örülök, hogy tovább tanulnak a kisebbség tagjai! – ó, én azt hittem simán pofátlan.

-        Én örülök annak, hogy ilyen örömöt okozhattam neked!

A játszóház egy hete működik..

Attilával és Ricsivel dominóztunk, majd a két fiú tornyot épített. Nem volt könnyű, mert a dominó szélei nem voltak egyenesek. A végén megkértem Ricsit, fújja el a tornyot, és pakoljunk el, sikerült neki. Ekkor:

-        Mennyivel könnyebb rombolni, mint építeni. Látod?- szólalt meg Attila..

{jcomments on}

 

Szóljon hozzá!

A regisztráció nélküli latógatók hozzászólásait, csak az adminisztrátor ellenőrzése után jelenítjük meg!
Regisztrálj - mielőtt elviszik előled!

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Támogatók

AdományozókBaudolino, Voodoo, Rosa, Satyusek, Kriszta, Klára70, Jarilo, BágóAranymaszat, Teri, hancyka, Era86, andi0110, ketrin6miki70, inestimi, Blondie, kunlord87, Domingo, Márti, Abszolút0, Holle anyó, sugarymarta, perecz, Erzsike, Ypszilon, pompom, Bara, Mykiman, kordasnemarika, davide_organist, BenCry, Sövi,, Timi, Timi anyukája, Ákos fia, Mónika, Tibi, Olgi és sokan, sokan mások...

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 712 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs