Szegény ember konyhája - Tojássaláta |
Írta: Timi |
2014. április 19. szombat, 20:12 |
Tojássaláta Négy-öt tojást megmosunk, majd keményre főzünk. A lágy tojást nem kell sokáig főzni, a kemény tojást egy kicsit tovább. Forrástól számítva tíz-tizenöt perc biztos elég lesz. Ezután leöntjük róla a forró vizet és engedünk rá hideget had hűljön. Addig is.. Egy nagydoboz tejfölbe tegyünk egy kanál mustárt, sót, borsot, egy kevés cukrot és keverjük össze alaposan. Kóstoljuk meg! Néhány szál újhagymát karikázzunk fel, vagy egy-két fej lilahagymát vágjuk apró kockára. Ezután a tojásokat is pucoljuk meg, és szintén aprórítsuk fel. Óvatosan kevergetve adjuk a tejfölhöz a hagymát és a tojást is. Hagyjuk a dolgot kicsit összehangolódni, mondjuk holnap reggelig:) Pirítóssal, főtt sonkával.. jó lesz!
|