Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Szegény ember konyhája Szegény ember konyhája - Haggis
Szegény ember konyhája - Haggis E-mail
Írta: Timi   
2014. április 08. kedd, 11:45

Tegnap éjjel véletlenül tévét néztem.

 Egy amerikai férfi Skóciában evett helyi dolgokat. „Hmm.. ennek olyan íze van , mint a tengervízzel töltött hernyónak, és ahogy szét robban az ember szájában! A saját vérében párolt nyúl íze fémes. A polip lábait egyenként tízszer kell megrágni. A karácsonyi pudingba marhafaggyú kell.. " Ha netán egyszer valahogy arrafelé keverednék, biztos ami biztosvinnem kell magammal valami ehetőt. Most olyan recept jön, amit nem én készítettem el, pláne nem ettem. Hasonlít a hurkához, tulajdonképpen birka-hurka..

Haggis

A birka belsőségeket, (máj, tüdő,szívvízben felforraljuk, ezután egy kiló marhafaggyúval együtt, kis darabokra vágjuk, vagy ledaráljuk. Adunk hozzá egy kilónyi apróra vágott vöröshagymát, egy marék zablisztet, sót borsot, majorannát. Meglocsoljuk egy deci marhahúslevessel és féldeci citromlével. Ezután birkagyomorba töltjük és kifőzzük. Melegenfehérrépapürével és törtkrumplival ehetjük.

„Haggis A skótok se mind kedvelik, pedig hajdan ez volt a szegények alapelede: egy kisgömböchöz hasonlít, amely tulajdonképpen maga a birka gyomra. Ezt töltik meg mindenféle belsőségekkel, majd kifőzik. Olyasmi, mint egy hurka. Étteremben nem olcsó. A Robert Burns születése napján megtartott Burns-vacsorákon hagyományosan csak haggis-t esznek.”

Forrás:Független utazó

Robert Burns ódát is írt a huggishoz:) 

 

Szóljon hozzá!

A regisztráció nélküli latógatók hozzászólásait, csak az adminisztrátor ellenőrzése után jelenítjük meg!
Regisztrálj - mielőtt elviszik előled!

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Támogatók

AdományozókBaudolino, Voodoo, Rosa, Satyusek, Kriszta, Klára70, Jarilo, BágóAranymaszat, Teri, hancyka, Era86, andi0110, ketrin6miki70, inestimi, Blondie, kunlord87, Domingo, Márti, Abszolút0, Holle anyó, sugarymarta, perecz, Erzsike, Ypszilon, pompom, Bara, Mykiman, kordasnemarika, davide_organist, BenCry, Sövi,, Timi, Timi anyukája, Ákos fia, Mónika, Tibi, Olgi és sokan, sokan mások...

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 913 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs