Szegény ember konyhája - Bundás alma |
Írta: Timi |
2014. január 25. szombat, 18:52 |
Bundás alma, mert esik a hóó:)
Néhány almát megpucolunk és közepes, kb. fél centi vastag, szeletekre vágjuk. Négy tojást, negyven deka lisztet, egy csipet sót, egy evőkanál cukrot, és egy negyed csomag sütőport elkeverünk annyi tejjel, hogy méz sűrűségű tésztát kapjunk. Ebbe öntsük bele az almaszeleteket, óvatosan keverjük össze. Bő és forró olajbn süssük. Én úgy csináltam, hogy egy evőkanállal pakoltam az olajba. Így pont jó bunda került rájuk. Olyanok lettek, mintha almával töltött minifánkok lennének. Megszórtuk fahéjas porcukorral. Egyszerű, gyors és finom:) Ui. : Most így utólag, arra gondoltam, hogy tehettem volna bele vaníliáscukrot is. {jcomments on} |