Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Timi és családja Timi és a családja - Marad
Timi és a családja - Marad E-mail
2013. december 04. szerda, 10:58

 Mikulás csomagok készen, várják az ötödikén éjjelt.  

Mindig külön vásárolok be hozzá, aztán kicsomagolom. Nem olcsóbb, viszont biztos olyan dolgok vannak benne, amit szeretnek.   A nagyok is kapnak csomagot, egészen addig, amíg látom, hogy örülnek neki, és  hát a csokinak ki ne örülneJól vannak a gyerkőcök, és Anyuék is.  Anyu gőzerővel pucolja a diót karácsonyra, Apu titokzatoskodva csinál valamit, szerintem ajándék lesz

Amikor kislány voltam és Apu éppen mérges volt rám, mindig úgy hívott : kisasszony.  De nem is így hívott, hanem úgy beszélt rólam, mintha ott se lennék. „ A kisasszony már megint visszapöntyög” .. Én ezt annyiszor hallottam, hogy megfogadtam, ha lesz egy lányom, soha nem mondom neki, hogy kisasszony. Nem is teszem. Hétvégén Pannival átmentünk a szüleimhezApu és Panni a szobában tévéztek, és egyszer csak azt hallom: „ A kisasszony, már megint ugrál az ágyon”  Fülig szaladt a szám, olyan régen hallottam már eztés annyira  volt most.  Úgy tűnt, van olyan, ami nem változik:)

Andris Tanárnője panaszkodott, gyermekem minden kérdésére kérdéssel válaszol.. Hmmm.. Igen? :))

Ákos, viszont lenyúlta tőlem az „Igenis”-t. Borzasztó..  Az ember akarva-akaratlan átad dolgokat a gyerekének. Az igenis valójában egy nagyon ronda szó. Összekapcsolódik az utasításra éhes, szemkontaktus kerülő, görnyedten végrehajtó, és uralkodói elismerésre szomjazó létformával.. a hatalomnak kiszolgáltatott tehetetlenséggel stb..  Aki ismer, az tudja, hogy ezt tiltakozásul használomAnnyira nagyon nem lehet felelni , és tőlem van olyan különös, hogy érthető legyen annak, aki ismer. Ákos jól ismer, és éppen ezért használja ezt a szót most Ő is.  Beleestem a saját gödrömbe, nagyon fura érzés…  :) Nem baj,, lesz gyereke, aki majd Tőle is lenyúlja..  :))

De nagyon remélem, hogy az unokám  neki mondja majd, hogy „Igenis”  és nem nekem..

 

pannapannapannipanniszmvegesszmveges

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 919 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs