Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Timi és családja Timi és családja - Suli
Timi és családja - Suli E-mail
2013. szeptember 01. vasárnap, 07:34

"Mn 0m ß "  A Cica beugrott az ablakon, pont a billentyűzetre, és ezt „írta”. Miközben én frászt kaptam..

Olyan szerda délután volt. Pannival bementünk a tankönyvekért, alig tudtuk kicipelni. Bár annyira nem volt nehéz, hogy megakadályozzon minket a lovas tisztasági csomag megvásárlásának, útba ejtésében. Még a végén nem lesz meg:) Panni odavan a lovakért, nemrég hullócsillagokat néztünk és kérdeztem mit szeretne kívánni. Azt mondta, hogy egy lovat. Andris kívánsága az volt, hogy végre egyszer Tom had egye meg Jerryt. Szóval, lesz egy lovunk és végre Tom is jóllakik.

A tankönyvek beszerzése előtt Ákost kitettük egy esztergályos műhelynél. Gyakorlati helyet kerestünk. Sikerült találni egy embernek való helyet, és most ment beszélni a „ Nagyfőnökkel”.   Kicsit előbb ért oda, így várnia kellett. Kapott egy matek példát. Kérdeztem mi volt, de azt mondta nem emlékszik, mert „rohadtul izgult”, de sikerült megoldania. Aztán a Pitagorasz tételt kellett elmondania, majd azt kérdezték miért akar ott dolgozni.

-          Mit mondtál, miért? – kérdeztem.

-          Mert máshova nem vettek fel, és szimpatikus a hely. – hát legalább igaz:)) Végül is felvették.

Aztán kimentünk Rózsához Borbásra. Egyedül kimeszelte az egész házat! Kaptam kávét, és odaállt elém:

-          Kell neked egy szobafenyő? De irtó ronda! –

-          Ó , mindig is szerettem volna egy ronda szobafenyőt:)) 

 

 Aztán megölelgettem, összepakoltuk Klári barátjának a kilencedikes tankönyveket, búcsúzóul kaptam egy csirkét. Összekötöttük a lábát és beültettük a pótkerékbe, a fenyő mellé. Hazafelé egy darabig mellettünk jött egy rendőrautó. Reméltem, hogy nem éppen most akarnak igazoltatni. A gyerkőcök már felvázolták a jövőt.. Jó napot, vezetői engedély, forgalmi.. Kukurikúúú! Biztos úr, csak pontos időjelzést hallott. Á dehogy, egyáltalán nem zavar a vezetésben, ha egy kamasz kakas ugrál a kocsiban. Rózsa javasolta, hogy tegyük zsákba, mert úgy nyugton marad. Zsákbamacskáról már hallottam, de zsákbakakasról…  Végül hazaértünk.  A múltkori három csirkéből kettőt elajándékoztam, egy pedig eltűnt. Megígértem Rózsának, a gyerkőcöknek,és Apának is hogy ezt most levágjuk. A kiskakasból másnap ebéd lett. Ez a csirkeszociológiát újabb tapasztalatokhoz juttatta. :) 

A kopasztásban senki nem segített, sőt, mindenki elkerült. A cicát kivéve, ő kifejezetten lelkes volt. Mikor már nem volt tollas, Andrist és Panni közelebb jött. Közben eszembe jutott, hogy milyen régen is vágtunk csirkét. Mikor gyerek voltam, sokat segítettem a mamának. Az én gyerekeim, most a megfigyelésnél maradtak. Jó kis pörkölt lett belőle délre, krumplipürével, uborkával.

A könyvek és a füzetek becsomagolva, nevek ráírva, tolltartóban rend van. Tornacuccok, úszócuccok összekészítve. Nyáron kinőtt vagy elnyűtt ruhák kiválogatva, eldugva, hogy akkor se találják meg, ha nem vagyok itthon. Még a délutáni évnyitóra előkészítem az ünneplőket, és kezdődhet az iskola! :)

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 415 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs