Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Timi és családja Timi és családja -Cél
Timi és családja -Cél E-mail
2013. április 05. péntek, 12:24

 

A célokról

Egyszer régen, akkor amikor jobban elterjedtek  a vonalas telefonok, az én Mamám is bevezetette azt magának. Nagyon örültem neki, hogy ezentúl már bármikor elérhetem.

Én mindig Kecskeméten éltem, Ő akkor már Tompán, előtte Szolnokon. Néha láttuk csak egymást, sokkal ritkábban, mint azt szerettük volnaÉvente egyszer-kétszer. Időnként  leveleket írtam, ha valami kevés de fontos közölni valóm akadt, akkor levelezőlapot. Az kb. olyan volt akkor nekem, mint most az sms.

Ehhez képest amikor bevezették a telefont hozzá, eljött a Kánaán. Még a lehetőség is örömmel töltött el, hogy bármikor felhívhat, én pedig felhívhatom és ott lesz. Este csörgött is a telefon. Falon lógós, nem kell keresni, a hang után menni, hogy megtaláld amikor nem tudod hol hagytad el úgy, mint manapság. Nem is merült le két csörrenés után, viszont kevésbé volt mobil.Szóval csörgött, felvettem, a Mama hívott. Apu és a testvérei nem anyának vagy mamának hívták, hanem Édesnek és magázták. Ezen gyerekként mindig csodálkoztam, de nekem eszembe sem jutott magázni. "Timcsikém", ez voltam én. Ha haragudott, akkor szigorúan Tímea. Így rögtön vettem a lapot:)

Csak úgy felhívott, elmesélte, hogy rendbe rakta a házelőtti virágokat és, hogy jöttek a böjti boszorkányok, hozták a szelet és úgy érzi, ezektől a fullad. Elmeséltem, éppen most pattogtattam kukoricát, a fiúk épp azt eszik, közben meg tévézünk. A Mamám ekkor sóhajtott és azt mondta: „ Milyen lenne beszívni az illatát és belemarkolni a meleg kukoricába”  A továbbiakra nem is emlékszem.

Sokszor eszembe jut ez a mondat, főleg ha célokról van szó. Mert legalább olyan a kukorica illatát érezni és belemarkolni, mint megenni. :) {jcomments on}

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 891 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs