Szegény ember konyhája -Sajttorta |
Írta: Timi |
2013. február 15. péntek, 23:27 |
Gyakran járok egy bevásárlóközpontba vásárolni.
Eleinte idegenkedtem olyan nagyüzeminek tűnt a dolog, kevésbé emberségesnek. Belegondolni sem volt jó, személytelen kiszolgálók, gépies mozdulatok.. Olyan sok minden történik másképpen.. Multi vagy nem multi,. az emberek, emberek. Az üzletsoron van egy üzlet ahol nagyon finom kávét főznek, ha rám tör a hedonizmus megengedem magamnak. Ez néha előfordul, ma is. Pont új sütit hoztak és azt kóstolgatták, sajttorta. - Basszus, ez tényleg finom!- volt az első reakció. - Bosszantó mi?- kérdeztem, nem komolyan. - Most képzeld, majd egész nap itt lesz az orrunk előtt a pultban. – „Tényleg basszus” gondoltam, mert a sajttorta finom, nagyon. Sajttorta 25 deka darált kekszet, összekeverünk tíz deka nagyon puha vajjal. Én teljes kiőrlésű lisztből készült csokis kekszből szeretem a legjobban. Összekevertük, most a tortaformába öntjük, egyenletesre simítjuk, közben kicsit lelapítgatjuk. Gyújtsuk be a sütőt előmelegedni. Hatvanöt deka mascarpone sajtot elektromos habverővel alaposan keverjünk el tizenöt deka porcukorral, három evőkanál tejföllel, másfél evőkanál liszttel, egy vaníliás cukorral, egy citrom héjával és három tojással. Öntsük a kekszre és süssük meg. Akkor van kész, ha a széle szilárd, de a közepe még remeg. Hagyjuk kihűlni a sütőben. Leginkább jó este sütni, mert akkor reggelre éppen jó lesz!{jcomments on} |