Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Nem annyira szép irodalom Rosa Raszkolnyikov a bölcsődében
Raszkolnyikov a bölcsődében E-mail
2010. október 26. kedd, 19:59

Történetünk „X” városkában játszódik, abban az időben, amikor minden épkézláb, katonaviselt férfi olyan büdös volt, hogy csak na. A városkát rettegésben tartotta egy taknyos orrú, lelkibeteg, gyomorfekélyes , három éves gyermek, Raszkolnyikov. Ki ne látta volna akkortájt, amint ődöng úttalan utakon, és tántorog a szennyben.

Beesett, fakó ábrázata az egyoldalú táplálkozásról árulkodott. Asztalára csak kövön sült görény került. És persze ott volt mindig mögötte a szerelmetes leány, Szonya, akit a hajánál fogva húzott maga után, s aki könnyes szemmel, de mégis szomorkás mosollyal az arcán húzódott a földön. Különös jelenség volt ez a Raszkolnyikov. Melle kidomborodott a büszkeségtől, no és a baltától, amit mindig a nyakában hordott, s amely úgy fityegett ott, mint valami túlméretezett medalion. Tudta magáról, hogy sokra viszi!

A bölcsőde kapujában Alekszej Alekszejevna állt, és amint megpillantotta a csöppnyi bűnözőt, azonnal óbégatásba kezdett: ”Bátyuskám, lelkem galambocskám! Már megint itt?!” Ezután tisztába tette Raszkolnyikovot, aki ezidő alatt megpróbálta megcélozni dadusa fejét a baltával. Egyébként is, amint meglátott egy csetlő- botló öregasszonyt, azonnal a baltája után kapott.

Így három évesen a pályaválasztás szakaszába érkezett. Mehetett volna Öcsödre, a zseniképzőbe, de ő mégis inkább a baltás gyilkosság mellett döntött. Maradt hát ebben városkában, ahol kiegyensúlyozottan élhette anyókaszomorító életét.

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 397 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs