Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Timi és családja Timi és családja - Cica
Timi és családja - Cica E-mail
2012. október 31. szerda, 09:27

 

Őszi szünet van, még mindig, és már három napja..

De legalább süt a nap, most még csak bentről nézni, mert kint meg lehet fagyni. A gyerkőcök vajas pirítóst reggeliznek, én meg várom, hogy Indira ideérjen a szomszédból, közvéleményt kutatni. Őszintén szólva már eléggé unom, de Ő ebből él meg.  Aztán kimegyek bevásárolni, ha Apa hazajön, akkor kocsival, ha nem, akkor kitekerek. Megyek a postára is csekket fizetni, elfelejtettem lejelenteni a villanyóraállást, így most horribilis a számla. De legalább a jövő hónapban alig lesz:) Az őszi szünet első napjának reggelére leesett az első is. A gyerekek azt számolgatták ugyan hány nap van még karácsonyig. Akkor ötvenhét volt, ma már kettővel kevesebb.

Tegnap délután  Olgiéknál voltunk Pannival.  Eredetileg matekozni mentünk,  és matekoztunk is, aztán isteni kókuszgolyóval doppingoltunk, és  sok pohár finom szörppel. Panni először rajzolt, de aztán kapott egy darab agyagot. Néztem, ahogy birkózik, küzd, gyömöszköl, méretez, simogat, hajat gyárt, ragaszt és csodálja Olgit, mert Ő tud. Még itthon megbeszéltük, hogy ha lehet, megnézzük a kerámiákat, és Cicakönyvet. Meg is néztük,végig tapogattuk, simogattuk őket. Nem csak szépek, hanem élet van bennük, sugároznak. Aztán előkerült a Cicakönyv, kettő is! Panni köztünk ült és áhitattal lapozgatta. Oda volt rendesen, majd elkísérte Olgit A KÖNYV - et helyére tenni. Nagyon délután volt, és nagyon- nagyon köszönöm:)

Ma reggel Panni első dolga az volt, hogy az agyagját a vágódeszkára pakolta, és határozottan utasította a macskát:

-          És most álljál ülő pózt!

Holnap megyünk Tompára, ott van a Mamám sírja. Ilyentájt és anyák napján szoktunk menni.  Mama is kijárt a szüleihez, ezért én is megyek hozzá. Pedig egyáltalán nem érzem, hogy ott lenne, az emléke is, inkább bennem él, mint ott. Tudod, én nem szeretem a dicshimnuszokat, egyáltalán nem, főleg ha rólam szólnak. Nem azért csinálok soha semmit. De érettségi után, amikor eszembe jutott, hogy a Mamám milyen büszke lenne most rám, azért könnybe lábadt a szemem.

 

Hozzászólások 

 
#1 kisolga 2012-10-31 17:19
Panni
A „Timi és családja” egy meg nem írt fejezete

Timinek tényleg olyan csodálatos gyerekei vannak, mint ahogyan az írásaiból következtethető . A hat közül a legkisebb Panni. Ő az egyedüli lány, de ez nem jelenti neki az agyonkényezteté s veszélyét, sem az öt fiú elnyomását, mert ő aztán nem hagyja magát!
Nagyon kellemes és hasznos délutánt töltöttünk Timivel és Pannival nálunk. Még matekoztunk is. Panni előrelátó volt, hozott magának egy nagy füzetet rajzolni. Rajzolt is szorgalmasan. Aztán jött az agyag. Tudta, hogy mire való! Csiga, talpas virág alakult, aztán gondolt egyet, összegyúrta az agyagot és elkezdett királykisasszon yt formálni. Ez aztán a Panninak való feladat! Sikerült megoldania, sajnos a fejét mindenáron el akarta veszíteni a királykisasszon y, de amikor Timi mondta, hogy azért, mert túl nagy, vegye kisebbre, akkor Panni zokszó nélkül segített a dolgon.
Majdnem négy órát töltöttünk tanulással, haladtunk. Ezalatt Panni végig velünk volt, nem nyűglődött, nem unatkozott, nem akart a figyelem középpontjában lenni, mégis ott volt. Nagyon szépen beszél, jól fogalmaz, vág az esze, fel kellett volna írni, amiket mondott. Csupa kedvesség és szeretnivalóság .
Miután elkészült a királykisasszon y, Panni minden mondás nélkül szépen elpakolt, elmosogatta a kellékeket, letörölgette az asztalt, ahol dolgozott és szépen megmosta a kezét.
Panni hat éves, első osztályos. Már csak az iskolai anyagot kell megtanulnia, mert minden mást, ami az élethez kell, már megtanult a családjában.
Timi és családja büszke lehet rá!
 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 890 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs