Szegény ember konyhája - Abált szalonna |
Írta: Timi |
2012. október 09. kedd, 08:53 |
Máté fiam abált szalonnát főzött Egyszer csak a múzsa homlokon csókolta, és Máté azt gondolta abált szalonnát főz. Azért szerencsére megkérdezte hogyan kell, de teljesen egyedül kivitelezte a dolgot. Veszünk toka vagy hasaalja szalonnát. Az a jó, ha kicsit húsos. Jól megmossuk és sós vízben odatesszük főni. Dobunk bele néhány gerezd fokhagymát és pár szem egész borsot. Addig főzzük amíg a villa könnyen belemegy a bőrébe is. Kiszedjük, és szépen beirdaljuk. Bőven teszünk rá zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval és őrölt piros paprikával. Várjuk meg míg kihűl, aztán ha marad,(nem fog..) azt tegyük a hűtőbe.
|
Hozzászólások
A krumplit megfőzzük, krumpli törővel összenyomjuk. Ha egy kicsit meghűlt, hozzáadunk egy egész tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, forró olajban kisütjük.
Magában a legfinomabb, de ínyencek tejföllel vagy szilvalekvárral is fogyaszthatják.
A maradék burgonyapüré is lehet az alap. Ha kisebb krumplink van, akkor héjában főzzük meg, ha nagyobb, megtisztítva, feldarabolva, sós vízben.
Szeretném Timi módjára képpel illusztrálni az írásomat, de csak egy üres tányért fényképezhetnék le.