Szegény ember konyhája - Zakuszka |
Írta: Timi |
2012. szeptember 09. vasárnap, 07:11 |
Zakuszka Nálam még csak tervben van, de megbízható forrásból tudom, hogy finom::)) Veszünk öt kiló padlizsánt, sütőben megsütjük, majd lehúzzuk a héját. Apró kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk. A fémtől a padlizsán megfeketedik, ezért rozsdamentes darálót vagy fa esetleg műanyag kést kell használnunk. Öt kiló pritaminpaprikát is ledarálunk, egy kiló hagymát pedig apróra kockázunk. Indulhat a zakuszka hadművelet:) A hagymát két deci olajon megdinszteljük. A darált paprikát pedig nyolc deci olajon sütjük egy darabig, azért, hogy a leve kicsit elpárologjon. Ha ez kész, a hagymát és a paprikát összeöntjük, teszünk hozzá másfél liter sűrű paradicsomlevet, sót, borsot. Együtt főnek tovább, egészen addig amíg elég sűrű zakuszkánk lesz. Ha a tetején megjelenik az olaj, készen van. Üvegekbe kanalazzuk, jól lezárjuk, és takaróba tesszük, hogy lassan hűljön ki. Tartósítószer nem kell bele, eláll. De ha felbontjuk együk meg pár napon belül. Az ismerősöm szerint, bár egyszerűen a kenyérre kenve is nagyon finom, de sajttal megszórva és kicsit megsütve egészen fantasztikus. {jcomments on} |