Paprikás krumpli zöldborsóval nyúljával |
|
Írta: Olgi
|
2012. június 10. vasárnap, 08:29 |
Íme.
"csgévé-nek" szeretettel
Paprikás krumpli zöldborsóval, nyúljával
A füstölt nyúlját(az oldalas széle) megmossuk, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron jól átsütjük, beleforgatjuk a nyúlja darabokat, őrölt paprikát és pritamint teszünk hozzá és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi. Köménymagot, babérlevelet, fokhagymát rakunk bele és hagyjuk főni.
Ezután megtisztítjuk krumplit, kifejtjük a borsót, két tojással nokedli tésztát keverünk (víz nem kell bele!).
Amikor a nyúlja majdnem puha (kb 3/4 óra) hozzá tesszük a borsót, pótoljuk a vizet, sózzuk is, ha kell. Amikor a borsó majdnem puha bele rakjuk a hasábokra vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Egy cső erős paprikát is bele főzünk. Ha a krumpli megpuhult, bele szaggatjuk a nokedlit, az pár perc alatt megfő, és már készen is van a pompás étkünk.
Kovászos uborkát, finom kenyeret kínálunk hozzá.
Jó étvágyat! {jcomments on} |