Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Szépirodalom Tánczos G. Károly Kocsmai miniatűrök Kocsmai miniatűrök 59. (Kocsma, édes kocsma)
Kocsmai miniatűrök 59. (Kocsma, édes kocsma)
Írta: Tánczos G. Károly   
2012. június 02. szombat, 07:58

Útban ide: „Mégy gyónni?” – kérdi Bata Bandi és kacsint. („Tudod, sok a bűnöm!”) „Be van zárva, kiürült a hordó!” – kiáltja az úttest túloldaláról Márkus Sanyi. (Amikor teátrálisan visszafordulok, „megszán”: „Csak vicceltem.”)

Belépéskor: „Jó étvágyat mindenkinek!” – sokan élnek ezzel a formulával. „Üdv, harcostársak!” – ez sem ritka. (Hozzá még: „sorstársak!”, „bajtársak!”) „Mindent belénk!” – hallatszik innen is, onnan is. „Nincs! Elfogyott!” – közli határozottan Márta Zoli. („Kár! Kérek egy…”) „Bejövetelkor illik köszönni!” – figyelmeztet Őri Jani. – „Köszöntem énmentegetem magam –, de csak halkan, hogy ne ijedjen meg senki.”

Bent: Ellesett párbeszéd:„Köszönöm a helyet – szól illedelmesen Márta Zoli –, az enyémet elfoglalták.” „Hogyhogy a tiedet? – ripakodik rá Márkus Sanyi. – Nem a színházban vagy, egyébként jártál már ott? – Felnevet, ahogy csak ő tud a világegyetemben, aztán folytatja. – Különben meg ne nekem köszönd, hanem az asztalnak, hogy odaengedett!” A Kisfőnök bölcselkedik: „Soha ne lássuk egymást betegnek, józanul és szegénynek!” (Többen rávágják: „Ámen!”) Zsuzsa, az üzletasszony: Írok néhány mondatot a tőle kapott (Borsodi sört propagáló) cédulára, visszarakom a pultra a tőle kért tollat. „Köszönöm, Zsuzsa!” „Egészségedre!” Mindent a vevőért!: „Zsuzsa, nem baj, ha csak a jövő héten tudok fizetni?” „Nem! Legfeljebb csak öt szál virágot viszek a sírodra hét helyett.”

Kilépéskor: „További jó munkát!” (Vagy: „étvágyat!”, „időtöltést!”)

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 600 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs