Szegény ember konyhája - Lütyü |
Írta: Olgi |
2012. február 08. szerda, 11:24 |
Lütyü (bobajka)
Kivajazunk egy közepes tepsit vagy jénait. Felszeleteljük a kissé szikkadt kalácsot, lerakjuk az edénybe szépen, mint a parkettát. Vaníliacukros tejjel meglocsoljuk a kalácsot, cukorral elkevert darált mákkal megszórjuk. Híg vaníliapudingot főzünk. Négy tojás fehérjét habbá verünk (a sárgája a holnapi panírhoz kiváló lesz). Óvatosan belekeverjük a pudingba. Egy jó harmadát szépen ráöntjük a kalácsra. Ezután a maradék sütinket is megtejezzük, rárakjuk az előző pudingos rétegre, és megmákozzuk. Végül rátesszük a maradék pudingot és a maradék mákot, majd egy kis időre behűtjük.
|