Szegény ember konyhája - Somlói galuska |
Írta: Timi |
2012. január 25. szerda, 20:43 |
Somlói galuska Elkészítettük a tésztát: itt vágjuk keresztben két lappá. Majd egy csomag mazsolát áztassunk rumban. Készítsünk vaníliás pudingot: Fél liter tejet,négy ek. cukrot, vaníliás cukrot, egy icipici csipet sót, összeforralunk. Kiveszünk belőle egy keveset és kihűtjük, simára keverjük öt tojás sárgájával,öt ek. (75g) liszttel. A többi tejet visszatesszük a gázra. Ha felforrt, akkor a liszteset óvatosan hozzáöntjük, és kevergetjük, kevergetjük, kevergetjük..:) amíg be nem sűrűsödik. Az egyik tésztalapunkra öntjük, a másikkal lefedjük, mindjárt kész..;) Jöhet a csokiszósz: 20 deka csokit, két dl tejet, négy ek. cukrot, négy ek. kakaóport felfőzzük, egy – két percig forraljuk, és levesszük a gázról. Ezután hozzáadjuk a rumos mazsolát, már ami maradt belőle..:) A vaníliával töltött sütit felkockázzuk, tányérra tesszük. Öntünk rá csokiszószt, és nagy mennyiségű tejszínhabot. Gyorsabban elfogy, mint ahogy elkészül, de megéri:) „Végre kész.. de jól néz ki.. hűű de finom.. van még?” |