Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Így írtok Ti Az adventi naptár története
Az adventi naptár története
Írta: hancyka   
2010. december 01. szerda, 13:32

Elérkezett az év utolsó hónapja december, vele együtt az adventi naptár első kis ablakocskájának kinyitása. A hagyomány szerint az adventi naptár ősét egy édesanya találta ki, akit kisfia minden áldott este azzal nyaggatott: Hányat kell még karácsonyig aludni?

Ezért hát egy kartonra rátűzdelt 24 cukorkát, amelyből minden nap egyet elvehetett a gyermek így követve az idő múlását.

Később a felnőtt férfi adventi naptárak sorozatgyártásába kezdett, amelyek még manapság is hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Én is minden évben készítek ilyen naptárat a gyerekeimnek, az idén színes szalvétákba csomagoltam apró csokikat és cukorkákat, amit egy vázába tett faágakra kötöztem. A gyerekeim már alig bírták kivárni a ma reggelt, hogy kibonthassák az első kis csomagot.

Egy két gyors tipp a naptár készítéséhez

Hagyományosan a saját kezűleg készült adventi naptárak 24 zsebecskét tartalmaznak. A zsebeket külön-külön kell felvarrni az anyagra, ráadásul össze-vissza elhelyezve a dátumok számait.Így csemetéinknek minden alkalommal hosszas keresgélésbe merülve kell rátalálnia a zsebek rejtette finomságokra.

AMIKOR NINCS IDŐNK

...mégis szeretnénk meglepetést készíteni és a rohanó ünnepi hangulatban egy-egy percre megállni. Amikor semmi esetre sem szeretnénk gyermekeinket megfosztani az advent karácsony-várási hangulatától, pedig időszűkében vagyunk mindennel.

Akkor itt egy praktikus, gyors és megvalósítható ötlet. Vegyünk pár különböző méretű és legfőképp különböző ízű szaloncukrot, nyomtassunk ki 24 db számot, és gombostűkkel akasszuk ki őket az egyik falra.

Kellemes karácsony-várást mindenkinek!

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 2917 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs