Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Így írtok Ti Tévézzünk vagy ne?
Tévézzünk vagy ne?
Írta: Margit Norbert   
2012. január 03. kedd, 13:43

A televízió nagy hatással van társadalmi formánk alakulására.
Talán túlontúl is nagy,bár ezt nem tisztem megítélni…ki-ki el tudja dönteni milyen szerepet játszik életében a technika eme vívmánya.
Véleményemet tapasztalataim támasztják alá:Több családot is ismerek,akik interaktív dada-ként kényszerülnek használni e masinát,kevés szabadidejük miatt:Apa napi 12-14 órát is dolgozik,anya munka után még házi munkáját is „köteles” elvégezni…így kis porontyukra sajnos nem sok idejük marad.
Egyik ilyen család legifjabb sarja pl 5 évesen már látott egy-két horror filmet mint mondjuk a rezident ívül(jogvédelem miatt nem írom helyesen főleg ha negatív példaként hozakodok elő a filmmel…mikre oda nem kell figyelni nem igaz?.),ami egyébként az egyik kedvence .Ez egy élőhalottakkal teli erőszakos akciófilm,ami még egyes felnőtt nézőket is megrázhat,nemhogy egy 5 éves kisfiút. Mára már sajnos teljesen természetessé vált az ilyenfajta filmek nézése számára…teljesen érzéketlen marad,ha egy hullát lát a tévében,pláne ha mozog is.(Emlékszem én még attól is féltem ennyi idősen amikor anyámék moziba mentek,és a nagynénémmel tv-t néztünk amikor az egyik cowboy lelőtte a másikat,na meg a szezám utca sütis szörnye…brrrr…smiley)félelmetes )
A másik kisfiú pedig a „kártún netvork” műsorait nézi éjt nappallá téve teljesen átvéve az ott szereplő figurák stílusát,grimaszait és erőszakosságát .Ezt a jellembeli változást egyébként az összes fiatalkorú rokonomnál is észrevettem(kivéve 1 kisfiút,akinek nem engedik,hogy erőszakos meséket vagy műsorokat nézzen,őrá is igaz egyébként a tv befolyásoló hatása,de ez a hatás pozitív…Olyan műsorokat néz,amik mesésen pl bábokkal egy műsor keretében megmutatják neki az élet alap dolgait,a társaságban való viselkedési normákat stb.)
A televízió formálja a jellemünket…a felnőttekét is,nemhogy a kicsikét,akik éppen a világ külső ingereire legfogékonyabb korban vannak.
Ezeket az adásokat a minisztériumokból ellenőrzik. Amikor gyerek voltam volt egy mese aminek az Európai unió állt központjában:közös ügyek,határok,pénz…ez a mese mindennap ment.Nyilvánvalóan erre az életstílusra akartak „programozni”.Ez megjegyzem sikerült is nekik. Abszolút nincs bennem diszkrimináció,és teljes egészében gyökértelen:mobil vagyok.
Már csak az a kérdés ezzel a nyilvánvalóan erőszakra nevelő műsorszórással mi lehet kedves feljebbvalóink célja?
Az embernek nincs természetes ellensége e bolygón…Ezt a planétát nyilvánvalóan csakis globális összefogással lehetne elhagyni,és teszem azt a Mars-ot is lakhatóvá tenni…Így nyerve több életteret.
Erre a mértékű összefogásra sajnos az előző programozások miatt(A legmélyebbre ható a nacionalizmus) még sok száz évig nem kerülhet sor.Sajnos mindenkiben van nemzeti öntudat…nem pedig faji.
Talán éppen erre az élettér problémára megoldás nincs is más(a természetes ellenség hiánya miatt),mint a háború….De a háború csak még több gyűlöletet ébreszt,még több nemzeti öntudat gyúl lángra,még több áldozata lesz,csak az a kár,hogy nem a kirobbantói között lesznek ezek az áldozatok.Hiszen épp(világ szinten,nem pedig hazai politika,ami egyébként világszinten teljesen jelentéktelenwink) vezetőink azok kik a béke útjában állnak.Talán végre föl kéne emelni a hangunkat,mielőtt még a történelem megismétli önmagát.
Össze kellene végre fognunk!!!Hogy végre elnyerhessük szabadságunk,ami már több ezer éve valaki más kezében van!!!
Gondoljatok bele:
Összefogás világszinten=nincsenek határok(az ember önmegvalósítási vágya többé nem ütközik korlátokba)+a nyersanyagok igény szerinti elosztása(az éhezés és a vízhiány is a múlté lenne)+béke(nem tizedelne minket többé háború)+technikai újdonságok megosztása( a gépek rengeteg munkát el tudnának végezni az emberek helyett, akik ezáltal több szabadidőre tennének szert,amit a családjukkal tölthetnének el)+új határok elérése(talán új bolygók gyarmatosítása is lehetővé válna,bár ez még most nagyon futurisztikus elgondolás,de ugyanolyan igaz is).
Hát nem jobb lenne?Biztosan új nehézségekbe ütköznénk,mert az ember minden egyenletben változó marad,de együtt könnyebb lenne megoldani őket!
Ne engedjünk ennek a mai mesterségesen gerjesztett bizonytalanságnak és félelemnek,hogy uraljon minket,és kétségbeesett lépésekre kényszerítsen minket,amik csak tovább terjesztik ezt az érzést, ezt a XXI századi pestist!Merjünk nagyban gondolkozni!
 

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 912 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs