Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Szépirodalom Tánczos G. Károly Kocsmai miniatűrök Kocsmai miniatűrök 32. (Szegény ember szilvesztere – Timinek, Olginak, Szilvinek, Marcsinak és a többieknek, akik remek receptekkel gazdagították étrendünket)
Kocsmai miniatűrök 32. (Szegény ember szilvesztere – Timinek, Olginak, Szilvinek, Marcsinak és a többieknek, akik remek receptekkel gazdagították étrendünket)
Írta: Tánczos G. Károly   
2011. december 31. szombat, 09:09

Végy néhány szegény embert! (Találsz belőlünk eleget!) Üljétek körül az asztalt! Kínálhatod őket karácsonyról maradt beiglivel. Játsszatok!

Sorban mondjatok kocsmával, italokkal, italozással stb. kapcsolatos fogalmakat, mondatokat. /A felkészüléskor böngésszétek át a Magyar szókincstárat, vagy más könyvet. Javaslom a netet is (pl. a google keresőt). /  Szerény segítségül küldök párat, amelyeket főleg a Vallon Sörözőben jegyeztem le (fel), (meg).

„Dühöngő, iroda, templom” – sokan ezekkel a szavakkal illetik a kocsmát. S ha templom, akkor az italozás „Istentisztelet, mise”. Apám a „bömbölde” szakkifejezést használta.

Szecskó Jani „fröcsikét” kér – a becéző, kicsinyítő alak ellenére –, nagyfröccsöt, míg Maci Laci (Szalontai István) a bor és a szóda arányának figyelembe vételével 1+1-et rendel, ha csak kisfröccsre telik neki, nagyfröccsöt (2+1-et), ritkán 3+2-őt („házmestert”), amikor arra. „Elvittek az ufók” – jelenti be Lajos (Bundás), utalva, hogy „áldott állapotba” került.

„Nem irigylem istent, hogy egy ekkora állatkertet kell igazgatnia „– sóhajt fel Bán Mihály Jani, s ránk néz. Ettől függetlenül megjegyzi: „Inkább az orromon legyen virág, mint a síromon!” Tóth Zsuzsa felpillant írásom olvasása közben. És szól: „Addig jó, amíg te írsz, nem a sírköves!”

Boldog jövőt!

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 126 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs