Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Így írtok Ti Etikus-e az etika?:)
Etikus-e az etika?:)
Írta: Margit Norbert   
2011. október 28. péntek, 19:14

Az etika vagy erkölcstan az emberi cselekedeteket irányító erkölcsi értékek és társadalmi normák rendszerezése, tudományos vizsgálata…

Vajon etikus-e saját etikai normánk másra való ráerőltetése? Etikus-e saját szabályaink alapján másokat elítélni, vagy véleményt nyilvánítani róla?

Etikus-e magunkat egyfajta csoportba sorolni legyen az bármilyen fajta besorolás?Legyen az faj,anyagi helyzet,vallás,vagy ideológia szerinti?

Vajon etikus-e magunkat mások fölé helyezni bármilyen módon is?

Etikus-e bármelyik ideológia értem ez alatt bármelyik „IZMUST”(Fas…Kommun…Demokrat…stb)

Én úgy értem az etikust,hogy mindenki számára,aki csak él e golyóbison az legyen,ne csak az adott domináns vallás,vagy ideológia követői számára…

Szerintem minden embert egyenlő jogok illetnek…mindenkinek meg kellene adni a lehetőséget a „szárnyai”kitárására. Legyen az ember a mai etika alapján jó,vagy rossz a „Nagy Egész” szempontjából nézve fontosak a tettei…Mert mi akár tetszik akár nem szimbiózisban élünk egymással…A jót rossz követi,a rosszat pedig jó, amolyan pókhálószerűen(persze mindez idézőjelben mert a jó és a rossz mind csupán nézőpont kérdése). Nem merek példát írni,mert az én nézeteim lehet hogy túl negatívak lennének a kedves olvasóknak,és azok sötétre festenék az egész irományomat..ez pedig nem lenne jó(Rossz fényt vetne az írásomra és rám is…Látjátok,hogy nem is olyan egyszerű…nem csak fekete-fehér minden! Mindenkinek van véleménye, csak a többség ezt nem osztja meg másokkal). Amúgy(szerintem) árnyaltan írva:Tűzvészek után nyílnak a legszebb(legnemesebb) rózsák…Ki-ki értelmezze ahogy akarja…Ez csak az én véleményem.

Azt szerettem volna ezzel írni,hogy legyünk nyitottak,mérlegeljük mások álláspontját is ne csak a saját begyöpesedett  nézeteinket favorizáljuk!Merjük vállalni,hogy esetleg annak a másiknak jobb a fölfogása(itt jegyzem meg hogy nem magamra gondolok…),mert én is várom a témában a véleményeket,mert tudom,hogy az én nézetemben is számos hiba található…!Tudjátok ez a hiányosság a halandó mivoltunkban keresendő…képtelenek vagyunk az „orrunknál” tovább látni!

BŐVÍTSÜK EGYMÁS NÉZŐPONTJÁT!

Etikus-e úgy általában véve a mai etika?

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 490 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs