Szegény ember konyhája - Rakott karfiol |
Írta: Timi |
2011. október 02. vasárnap, 13:40 |
Rakott karfiol A karfiol a kedvenc eledelem Mindegy hogyan, párolva, csőben sütve, rántva.. és rakottan. Majdnem úgy készül, mint a rakott kel, de szerintem még finomabb mint az. Szerezzünk be szép fehér karfiolt. Szedjük ízekre, és mossuk meg. Tegyük oda sós vízben egy kicsit „főni”. Ez annyit jelent, hogy forrás után főzzük 4-5 percet, aztán zárjuk el és szűrjük le. Marcsi titkos receptje következik:) Kevés olajon pirítsuk meg a karfiolunkat, addig, amíg egy kis barnás színt kap. Sózzuk - borsozzuk, aztán tegyük felét, egy sütő edény aljára, osszuk el szép egyenletesen. Darált húst gyúrjunk össze rizzsel, sóval, borssal, mehet az edénybe. Erre tegyük a karfiol második részét. Öntsünk alá vizet, mert a rizsnek és a húsinak szüksége van rá. Fedjük be jól, tegyük sütőbe kb. egy órára, majd vegyük ki, kenjük meg a tetejét bőven tejföllel és pirítsuk rá. Szerintem működne nyers karfiollal is, de..így több karfiol belefér, nagyon finom a karfiol párolva, miután leszűröm mindig leveszem a vámot:), hát még mikor megpirítottam hmmm.. |