Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Szépirodalom Csábi István Csábi István: Karófia (17. fejezet: Moziba megyünk)
Csábi István: Karófia (17. fejezet: Moziba megyünk) E-mail
2011. augusztus 28. vasárnap, 07:22

Mendemonda természetesen egy romantikus szerelmi történetre vitte barátainkat a szerelmesek parkja mozijába. A főszereplő óvodásként plátói szerelemre gerjedt óvó nénije iránt. Megható jelenetekben Ákoska végig zokogta Marína néni meséit Hófehérkéről, Csipkerózsikáról. Az óvodai jelmezbálokon, gyermekzsúrokon rendszeresen csúf békának öltözött, remélve, hogy Marina néni egyszer megcsókolja, és királyfivá változva plátói szerelme beteljesülhet. Hősünk már felnőtté vált, de tudatalattijában még ott szunnyadtak érzései. Jelmezbálakon például rendszeresen csúf varangyként jelent meg. Egy tavaszi napon séta közben Marinát vélte felfedezni. Nem is tévedett sokat, mert az óvőnő felcseperedett leányával találkozott, akit szintén Marínának hívtak. Ákos hazarohant, magára kapta béka jelmezét és Marína szeme elé került. Marína szíve megindult, nem tétovázott, rögtön megcsókolta. A béka Ákossá változott. Gyorsan esküvő szervezőhöz mentek, és hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak. Ma is boldogan élnek, ha meg nem haltak. A közönség könnyezett, óriási volt a siker Pista meglepte Fulinkát egy plüss békával, amit egy leleményes fickó árult a mozi kijáratában.

Valami elkezdődött! Négyesben betértek egy hangulatos kisvendéglőbe. Mendemondának sürgős dolga akadt, Pista és Fulinka kettesben találta magát. Fulinka szólalt meg:
-Tényleg videoklipet forgatsz?
-Igen, már több jelenet kész is van. Ha gondolod egyszer meg is mutathatom.
-Örömmel megnézem. Nekem is van már pár kazettám, mindig is vonzódtam az ilyesmihez-felelt Fulinka, és közelebb húzódott Pistához.
Megállt az idő. Kiderült, hogy milyen sok közös témájuk van, záróráig maradtak. Fulinka a közelben lakott. Pista hazakísérte, csókkal váltak el.
Fulinka vidéki lány. Karamanda kisvárosban nevelkedett. Apja kívánságára került pujász iskolába, aki tehetős pujásznak számított. Fulinka nem nagyon lelkesedett az iskoláért, mert mint tudjuk más irányú volt az érdeklődése. Ennek ellenére jól beilleszkedett környezetébe. Fulinka nagyon csinos, tűzrőlpattant teremtés. Haja szőke, szeme kék és mindene pontosan a helyén. Ezt Pista már az első találkozásukkor leltárba is vette. A későbbiekben nyilvántartását nagy műgonddal, sűrű gyakorisággal ellenőrizgette.
Pista albérletében találkoztak legközelebb. Megnézték a polimibri madár röpködéséről készült kazettát, hallgatták a fülbemászó polimibri dallamokat. Fulinkának nagyon tetszett az egész. Több ötlettel is szolgált. Többek között megértette Pistával, hogy mekkorát dobna egy női főszereplő a klipen. Pista ezt belátta, és közösen elkészítették az új forgatókönyvet. Fulinka tervezgethette, hogy milyen kosztümöt is visel majd az egyes jelenetekben, mert természetesen Pista csak is őt tudta elképzelni a női főszerepben.
Jól kiegészítették egymást. A megfontolt Jóska sokkal fölszabadultabb volt a szertelen Fulinka mellett, akinek pedig hasznára volt új barátja visszafogottsága. Minden szabadidejüket együtt töltötték. Ők is választottak törzshelyet a szerelmesek parkjában. Monogramjuk ma is látható kedvenc padjuk támláján. 
 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 930 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs