Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Nem annyira szép irodalom Bágó A Világtengerek Kapitánya
A Világtengerek Kapitánya E-mail
Írta: szabó ágnes   
2010. november 29. hétfő, 23:18

A barátom. Talán szerénytelenül hangzik, de tényleg ő az én legigazibb barátom, aki tényleg ismer engem. De még milyen-hogyan! Vele nem kell zavarba jönni, félni attól, hogy a hallgatásommal megbánthatom. Előtte durcoghatok kedvemre. De rivaloghatok indokolatlan jókedvemben is, ha úgy hozza a sorsom. Egyszóval, ő a barátom.


Milyen jó kimondani a barátom nevét: Világtengerek Kapitánya! Van egy kapitány, aki leginkább olyan, mint amilyen álmaimban én lennék. Szeli a nagy vizet, és csak néz előre értőn, okosan, úgy, ahogyan én sose fogok, de szerencsére összebarátkoztunk, így sokat bámulhatom a nyugalmát és bölcsességét. Hogy szeret-e engem? Biztosan. Talán. Önző vagyok. Csak arra figyelek, hogy ő mit ad nekem. Nyugalmat, bölcsességet, higgadt, fürkészését az óceánnak. Persze mindezt nagylelkűen odaadná, ha Rajta múlna, de én nem élek ám velük! Á! Nem!

I.Fejezet, ahol a Világtengerek Kapitánya és én eltervezzük, hogy utazunk.
Sajnos nem emlékszem pontosan, hogy hogy is kezdődött kettőnk között ez az ismeretség. Azt hiszem a halpiacon történt. Válogattam a tengeri micsodák között - néha tán undorodtam is egyik másikától, amikor…..egy bársonyos hang búgott föl nem messze tőlem… Úgy döntöttem, hogy aznap zöldségeket fogok enni. Azóta sem hallottam ezt a bársonyos hangot.

Folyt. köv.


 

 

Szóljon hozzá!

A regisztráció nélküli latógatók hozzászólásait, csak az adminisztrátor ellenőrzése után jelenítjük meg!
Regisztrálj - mielőtt elviszik előled!

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Támogatók

AdományozókBaudolino, Voodoo, Rosa, Satyusek, Kriszta, Klára70, Jarilo, BágóAranymaszat, Teri, hancyka, Era86, andi0110, ketrin6miki70, inestimi, Blondie, kunlord87, Domingo, Márti, Abszolút0, Holle anyó, sugarymarta, perecz, Erzsike, Ypszilon, pompom, Bara, Mykiman, kordasnemarika, davide_organist, BenCry, Sövi,, Timi, Timi anyukája, Ákos fia, Mónika, Tibi, Olgi és sokan, sokan mások...

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 428 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs