Szegény ember konyhája- Tepsis csirke |
Írta: Timi |
2011. július 20. szerda, 17:35 |
Tepsis csirke
Egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom! Hozzávalók: csirkecomb, krumpli, vörös és fokhagyma, fűszerek: só, rozmaring, kakukkfű, majoránna, zsálya Pucoljuk meg a krumplit, tegyük a sütőtál aljára, sózzuk meg. Ezután egy serpenyőben a csirkecombok mindkét oldalát kevés olajban elősütjük. Ez csak pár perc, arra jó, hogy a csirkecombunkba bezárjuk az ízeket, és használhassuk a jóízű visszamaradt olajat.
A husit tegyük a krumpli tetejére, ezt is sózzuk kissé. Most jöhetnek a fűszernövények, jó sok, A zsályát egészben, a többit aprítva tesszük a husi és a krumpli tetejére. Majd a fél karikákra vágott hagymát és az eészben hagyott fokhagyma gerezdeket is megsütjük egy kicsit, ugyanebben az olajban . Mikor a hagyma már színesedik, önthetünk hozzá egy fél deci finom bort, és ezt egy percig hagyjuk érvényesülni, ezután szépen osszuk el a leendő ebédünk tetején.
Fedjük be, és tegyük a sütőbe, kb. 40-45 perc múlva vegyül le róla a fedőt vagy az alufóliát, és süssük pirosra . Hmmm... de jó illat van :) Küldjetek recepteket Ti is! |
Hozzászólások
Hozzávalók: tíz zsemle, fél kiló túró, két tojás, mazsola, vaníliás cukor, cukor, tej, olaj.
A sütőt beizzítjuk. A zsemléket félbe vágjuk, kivesszük a belsejét. A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, a fehérjét felverjük habnak. A mazsolát jól megmossuk, lecsepegtetjük. Ezután a tálba kiszedett zsemle belsőkhöz morzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a cukrot és annyi tejet, hogy ez a massza jól összeálljon. Legjobb kézzel dolgozni! Belekeverjük a mazsolát, végül a tojáshabot.
A félbe vágott zsemlék mindkét belső oldalára tejet locsolunk. Ezután megtöltjük a zsemléket a finom túrós töltelékkel.
A sütő rácsára alufóliát terítünk, és egy kis olajat cseppentünk oda, ahová sütemények kerülnek, hogy az alufólia későbbi túlzott ragaszkodását elkerüljük.
Mire elkészülünk mindezekkel, a sütő már jó forró, mehetnek be a zsemléink. Körülbelül tíz percig még a legnagyobb fokozaton, azután már csendesebben sütjük tovább. Jó fél óra alatt megsül.
Nagyon finom. Egy tartalmas leves után (például bab) kiváló második fogás, de csemegének is remek!
Jó étvágyat hozzá!