Szegény ember konyhája- Tojásleves |
Írta: Timi |
2011. július 02. szombat, 19:23 |
Tojásleves Hozzávalók: tojás, liszt, olaj, vöröshagyma, só, bors, köménymag, őrölt paprika Rántást készítünk, a végén bele tesszük az apróra vágott hagymát és az őrölt paprikát is, felengedjük vízzel. Mehet bele a só, babérlevél, köménymag, bors, pár csepp ecet. A tojásokat sóval - borssal felverjük. Ha a leves felforrt, keverés mellett belecsurgatjuk a tojást, de egy-kettőt bele lehet pottyantani egészben is. Egy kis marék petrezselyemzöld, nem árt..Ha újra felforrt már kész is, mert ha sokáig főződ öreg lesz a tojás. Tikmonyleves
Egy tiszta csuporban vizet tölts, kis vöröshagymát mess, mikor az vöröshagyma megfő rajta, kis vajat is eressz belé, három vagy négy tikmonyat üss meg, habaróval törd meg erősen az csuporban, mikor fel akarod adni, forrjon az leve az tűznél, az tikmonyat hogy reá ereszted, kevergesd egy kis fakalánnal, mihelt felpesdül, mindjárt feladjad, szén legyen alatta, mint az túrós éteknek, savát is add meg [sózd meg]. Ez betegeseknek is igen jó eledel.
XVI. századi Szakács tudomány
Küldjetek recepteket Ti is!! Receptet, bejelentkezés után, jobbra lenn a "Menüm"-ben található "Én világom- feltöltés" segítségével tudtok beküldeni. Vagy akár itt is, a hozzászólásokban. |