Szegény ember konyhája- Zöldborsós pörkölt |
Írta: Timi |
2011. június 08. szerda, 17:55 |
Zöldborsós pörkölt Hozzávalók: olaj, hagyma, apróra kockázott husi, zöldborsó, őrölt paprika, só, bors és azok a fűszerek amiket általában pölköltekhez használsz, kicsit több kell bele mint általában, mert a borsó sokat felvesz. A hagymát odatesszük az olajon pirulni, hozzátesszük a husit, fokhagymát. Sózzuk-borsozzuk, lepároljuk róla a vizet amit engedett, még süthetjük is egy kicsit. Az a lényeg hogy a husi el kell jusson addig, hogy majdnem kész, és a víz is épp elpárolgott róla. Lehetséges, hogy ehhez még kell alá öntenünk egy kis vizet, és azt újra lepárolni. Kóstold meg, hogy el tudd dönteni. Ezután tesszük rá, az őrölt paprikát, és a zöldborsót. Felöntjük annyi vízzel, épphogy ellepje, tegyük oda főni. A borsó nagyon gyorsan megfő, ezért kell, hogy a husit jól megpárolni, mert a borsóval már csak úgy tizenöt percet főzzük. Én ma nokedlit készítettem mellé. Le akartam fényképezni, de mire hazaértem a fizika vizsgáról, elfogyott :) Más zöldségekkel is fel lehet dobni a pörkölteket, a gomba,cukkini stb..
|