Szegény ember konyhája- Lángos |
Írta: Timi |
2011. április 09. szombat, 08:40 |
Lángost sütöttem reggelire
Így készült: Az edénybe: 5 dl hideg (mivel a hűtőben volt) tej, eresztettem hozzá 2dl forró vizet (így már nem is hideg).Kevés cukrot kell beletenni, hogy az élesztőnek legyen energiája éledni. Bele 1 cs. nem szárított élesztő. Pár percet várni kell, „fel kell futtatni” . Bele 1kg liszt,só. Jóóól átdolgozni, a” jóóól” nálam 5-6 perc, sietek is, meg minden:) Ott vagyunk, hogy tészta kinézete van. Hagyjuk pihenni, langyos helyen. Ha szemmel láthatólag nőtt, kicsit megdögönyözöm és kiteszem egy beolajozott tálcára, (ne álljon rajta vastagon a liszt!)megsimogatom a tetejét is olajos kézzel és újabb pár perc pihenő következik. Kiszaggatom fánkszaggatóval, nagyon forró olajban(ez fontos! nagyon forró legyen, lehet ezért lángos? ) mindkét oldalát megsütöm úgy, hogy mielőtt az olajba teszem, kézzel széthúzgálom lángos formájúra. Nagyon gyorsan megsül. Azt tehetsz rá amihez kedved van, vagyis ami épp van otthon:) Kicsit túllőttem a célon, fele tészta megmaradt. Betettem a hűtőbe, délben gyúrtam hozzá túrót,(a túrógombócból kispórolt:) ) még tettem hozzá sót is,kinyújtottam, tojással lemázoltam, reszelt sajtot tettem rá. Pogácsa szaggatóval kiszaggatni, be a tepsibe. Ott pihen egy keveset, és megsütni. Kész:)
|
Hozzászólások