Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

Nyári mesék / Ikrek E-mail
Írta: Cseke Gábor   
2011. január 01. szombat, 13:14

alt
 

 


A két lány úgy hasonlított egymáshoz, mint két tojás. Egyik egy kisebb tojás, a másik egy valamivel nagyobb. De tojások!

Egyikük 5 perccel hamarabb látta meg a napvilágot a testvérénél. Javában nzivákolt, amikor hugát csutakolni kezdték megszületése pillanatában.

Anyjuk örvendett, hogy nehéz teste megszabadult tőlük. Apjuknak viszont csak a nagy csalódást jelentették, hogy legalább egyikük nem tartozik az erősebbik nemhez.

Mindez ma már a múlt.

A két tojás annyira megnőtt és olyan csinos ábráyolatot öltött, hogy a szőrös szivű apa is megenyhült láttukra. Mi több, büszke volt a két egyforma lányára. Akik most arra várnak, hogy valaki egyszer kiragadja őket kilátástalan falusi életükből.

Berci bátyó, aki fotográfusként is szivesen legeltette a szemét minden mutatósabb női idomon, örömmel fényképezte a két kisasszonyt életük kifeslő korszakában, akik úgy álltak egymás mellett, a kapujuk előtt, mint akik a sorsukat megváltó királyfira várnak. Mosolyuk láthatatlan ismeretlennek szólt, de igazából inkább Berci bátyót melegítette.

Ma már a bátyó nincs sehol, s a királyfi azóta se tette tiszteletét. És jobb, ha mi is végképp megfeledkezünk a két megzápult tojásról.
 

 

Szóljon hozzá!

A regisztráció nélküli latógatók hozzászólásait, csak az adminisztrátor ellenőrzése után jelenítjük meg!
Regisztrálj - mielőtt elviszik előled!

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Támogatók

AdományozókBaudolino, Voodoo, Rosa, Satyusek, Kriszta, Klára70, Jarilo, BágóAranymaszat, Teri, hancyka, Era86, andi0110, ketrin6miki70, inestimi, Blondie, kunlord87, Domingo, Márti, Abszolút0, Holle anyó, sugarymarta, perecz, Erzsike, Ypszilon, pompom, Bara, Mykiman, kordasnemarika, davide_organist, BenCry, Sövi,, Timi, Timi anyukája, Ákos fia, Mónika, Tibi, Olgi és sokan, sokan mások...

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 278 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs