Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Mű-vé-szett Fotó Fotóművészet Debreczeni Éva: Felhőkatonák (fotó)
Debreczeni Éva: Felhőkatonák (fotó) E-mail
Írta: Cseke Gábor   
2011. január 08. szombat, 10:10

 

altA Szatmárnémetiben élő író, költő és lapszerkesztő Debreczeni Évának nemrég került fel a MEK-re A boldogtalan tollhercegnő című verseskötete, amelyet a szerző fotói illusztrálnak. Az alábbi galériában most e verseket mentettem át, ugyanis a kötet szerkesztőjeként magam válogattam ki Éva fotói közül a hangulatilag legbeszédesebbeket.
 
A kötet megjelenésével kapcsolatos interjúban (Káfé főnix portál) a szerző így nyilatkozik képeiről: "A szerkesztő tehet mindenről. Mint illusztrációk, a fotók épp olyanok, mint a versek: amatőrök közt profik, profik közt amatőrök. A képeim akkor készülnek, amikor még annyi időm sincs, hogy verset írjak, de rámjön az alkothatnék... Aláfestésként nem rosszak."
 
Debreczeni Évát úgy ismerem, mint aki szóban vagy képben egyformán érzékenyen leképezi a világ hangulatát, sugallatait és anélkül, hogy nyílt ítéletet mondana, ábrázol, tükör elé állít. Tárgyakat, mikrokörnyezeteket passzít össze, életmetszeteket készít élettelen tárgyakból, élet-díszletekből, amelyek mögött a képzeletünk megláthatja mindazt, ami egy átmeneti életforma értékrendjében kavarog, leülepedni képtelen.
 
Képmagyarázatok (balról jobbra): 1. A fény felé; 2. A nagy hal; 3. Csendélet tévével; 4. Együttélés; 5. Felhőkatonák; 6. Helló! 7. Járőrök; 8. Jégcseppek; 9. Naplemente; 10. Patika; 11. Pirítósok szerelme; 12. Szocreál Leninnel; 13. Szúnyogháló; 14. Téli tál; 15. Terítve; 16. Virágok; 17. Zsebóra, dobókockával.
 
a feny felea feny felea nagy hala nagy halcsendelet tevevelcsendelet tevevelegyuttelesegyuttelesfelhokatonakfelhokatonakhellohellojarorokjarorokjegcseppekjegcseppeknaplemente1naplemente1patika_1patika_1piritosok szerelmepiritosok szerelmeszocreal-leninnel1szocreal-leninnel1szunyoghaloszunyoghaloteli_talteli_talteritveteritveviragokviragokzsebora-dobokockazsebora-dobokocka
 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 142 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs