Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

Madarak sorsa (Kisolga) E-mail
Írta: Csukásné Kis Olga   
2014. május 28. szerda, 14:04

Itt vannak ezek a madarak.

Az egyik csak úgy jött, aztán szépen megült, zölden, szerényen, de mégis öntudatosan. Csak úgy, mint egy „zöld madár”.

Később, miért is ne, lett egy „kék madár”.

Egyszer csak becsilingeltek a szélcsengők: egy madárcsapat, mind külön egyéniség, de együtt szépen szólnak. Az előszobában tanyáznak. Van egy másik madárraj is, szintén szélcsengő minőségben, amit néha megráz a kereszthuzat, ilyenkor kicsit összeverődnek. Kedves a hangjuk, de többnyire csendben lógnak damil függesztéseiken.

Van továbbá a „madár és fia”, ami egy cégtábla felirata is lehetne, de itt csak egy nagyobb és egy kisebb madárról van szó, „akik” hasonlítanak egymáshoz, és mindig együtt töltik az időt.

A samottos agyagban is benne volt a madárforma és kikívánkozott belőle. Először nem akarta magát megadni az anyag és a forma, aztán szép lett, karcsú, szelíd. Az égetés után természetes, világos krémszínű.

A samottos agyagban tömbszerűen egy pihenő madár is fészkelt. Kibomlott a formája ennek is. Csak úgy, mint egy kő.

Azután van a gólyatöcs. Franciska közbenjárására pontosodtak a formák. Szép lett ez is, nyugalmas, kiegyensúlyozott. Az alátámasztása is harmonikus, a madár jellegével összefüggő. Valaki, akinek pont madár a családneve, éppen 70 éves lett. Neki adtam. Örült neki, de nem tudok a madaramról azóta sem.

A nyár végén az uszodában megláttam a párkányon egy kis madarat. Tette-vette magát. Egyből tudtam, hogy meg kell formálni. Így is lett! Kedves lett, játékos lett, madár lett!  Remélem. Mert aztán volt egy könyvbemutató. Erre a könyvbemutatóra elküldtem én ezt a madarat a könyv szerzőjének. Ezt a madarat mindig is neki szántam. Jó, hogy nem hajította ki. Ellenben azt írta: „Madarad a fejem fölött.”

Senkit sem szeretnék nyomasztani a „műveimmel”, de örülök, ha valami megérkezik a helyére.

Na és van még egy madár. Még csak formálódik. Éppen föl akar szállni. A szárnyai felkészülve, az egész egy nagy várakozás. Készen áll arra, hogy beteljesítse a sorsát. Lehet, hogy egyszer messzire száll, hogy ott megpihenjen. Lehet, hogy sokan látják valamikor, lehet, hogy senki sem. Ez mindegy is neki. A madársága kiteljesedett, a többi már nem rajta áll.

Egyáltalán, van a madaraknak sorsa?

 

Szóljon hozzá!

A regisztráció nélküli latógatók hozzászólásait, csak az adminisztrátor ellenőrzése után jelenítjük meg!
Regisztrálj - mielőtt elviszik előled!

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Támogatók

AdományozókBaudolino, Voodoo, Rosa, Satyusek, Kriszta, Klára70, Jarilo, BágóAranymaszat, Teri, hancyka, Era86, andi0110, ketrin6miki70, inestimi, Blondie, kunlord87, Domingo, Márti, Abszolút0, Holle anyó, sugarymarta, perecz, Erzsike, Ypszilon, pompom, Bara, Mykiman, kordasnemarika, davide_organist, BenCry, Sövi,, Timi, Timi anyukája, Ákos fia, Mónika, Tibi, Olgi és sokan, sokan mások...

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 517 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs