Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
TED.com

"A TED a nevét a Technology (technológia), Entertainment (szórakoztatás) és Design (dizájn) szavak kezdőbetűiből kapta. Egy 1984-ben alapított non-profit szervezetet takar, amelynek kezdeti „küldetése”: gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni. Előadónak korunk kiemelkedő gondolkodóit, alkotóit(!) kérik fel, akik mindösszesen 18 percet kapnak, hogy bemutassák az eredményeiket és inspirálják a hallgatóikat!" ezabeszed.hu

A lejátszó ablak alatt található a View subtitles ablakocska, amelyet lenyitva 48 nyelv közül válasszuk ki a magyart. A teljes képernyős üzemmód ikonja a lejátszó ablak jobb felső sarkában található.

iviszenlightened



Sir Ken Robinson: Kezdődjék a tanulás forradalma! (Az előadás szövege)

Az előadást fordította és feliratozta: Regina Saphier Négy éve is jártam itt, és emlékszem, hogy akkoriban, az előadásokat nem tették fel az internetre, azt hiszem, hogy a TEDesek egy dobozban kapták meg a DVD-ket, amolyan gyűjteményes kiadásban, melyeket polcaikra tettek, és azóta is ott porosodnak.

 
Sir Ken Robinson: Kezdődjék a tanulás forradalma! (videó)



Korábbi, globálisan elhíresült TED előadása után, humoros, ugyanakkor éleslátó beszédében, Sir Ken Robinson kifejti, hogy az egyen-iskolák helyett, a személyre szabott tanulásra kell áttérnünk, olyan kondíciókat teremtve, melyek között a gyermekek természet adta tehetségei kibontakozhatnak.

 
Szabadegyetem: James Geary: Metaforával szólván (az előadás szövege)

Az előadás szövegét Bencz Zoltán fordította. A metafora titokban itt él körülöttünk. Nagyjából hat metaforát használunk minden percben. Metaforákban gondolkodni alapvető feltétele annak, ahogy megértjük önmagunkat és másokat. ahogy kommunikálunk, tanulunk, vagy fölfedezünk, vagy feltalálunk valamit. De a metafora a gondolat útja is, mielőtt a szavak megjelennének.

 

 
James Geary: Metaforával szólván (videó)



Az aforizma rajongója, James Geary ezúttal az emberi nyelvhasználat egyik varázslatos használati módjáról: a metaforáról beszél lenyűgözően. Az írástudók, Arisztotelésztől Elvisig még arra is képesek lehetnek, hogy befolyásolják a döntéseinket - állítja Geary.

 
Jacqueline Novogratz története a szegénységből való kitörésről (videó)



Jacqueline Novogratz elmeséli egy megható találkozás történetét a Nairobi nyomornegyedből. Jane, egy volt prostituált álma a szegénységből való kitörésről, az orvossá válásról és a házasságról végül váratlan fordulatok után teljesültek. Az előadást Martonosu Júlia fordította.

A lejátszó ablak alatt található View subtitles ablakocska, amelyet lenyitva 48 nyelv közül válasszuk ki a magyart. A teljes képernyős üzemmód ikonja a lejátszó ablak jobb felső sarkában található.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

20. oldal / 21

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 393 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs