Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
TED.com

"A TED a nevét a Technology (technológia), Entertainment (szórakoztatás) és Design (dizájn) szavak kezdőbetűiből kapta. Egy 1984-ben alapított non-profit szervezetet takar, amelynek kezdeti „küldetése”: gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni. Előadónak korunk kiemelkedő gondolkodóit, alkotóit(!) kérik fel, akik mindösszesen 18 percet kapnak, hogy bemutassák az eredményeiket és inspirálják a hallgatóikat!" ezabeszed.hu

A lejátszó ablak alatt található a View subtitles ablakocska, amelyet lenyitva 48 nyelv közül válasszuk ki a magyart. A teljes képernyős üzemmód ikonja a lejátszó ablak jobb felső sarkában található.

iviszenlightened



Hans Rosling és a varázslatos mosógép (videó)


 
Dan Barber: Hogyan szerettem bele egy halba? (Az előadás szövege)

Az előadást fordította és feliratozta: Regina Saphier Sok halat ismertem életemben. De csak kettőt szerettem. Az első, csak amolyan szenvedélyes affér volt. Gyönyörű hal volt, ízletes, jó felépítésű, húsos, a menü legkedveltebbje. Micsoda hal. (Nevetés) Sőt, farmon nevelkedett, állítólag a legjobb, legfönntarthatóbb körülmények között. Jól érezhetted magad, amikor eladtad.

 

 
Dan Barber: Hogyan szerettem bele egy halba (videó)



Dan Barber séf, rengeteg kortárs konyhafőnök dilemmájával foglalkozik: hogyan maradhatna a hal az étlapon. Kifogástalan (műkedvelő) kutatómunka alapján és stand up komédia stílusban beszéli el keresésének történetét: egy olyan halat vágyott megtalálni, mely fönntartható nevelésben részesült és melyet szerethetne. Mesél ínyenc mézesheteiről: felfedezett egy eszméletlenül finom halat, melyet egy Spanyol farmon, forradalmi módszerekkel tenyésztenek.

 
Marcel Dicke: Miért ne ehetnénk rovarokat? (videó)



Marcel Dicke étvágygerjesztő érveket hoz fel a rovarfogyasztás mellett. A finnyás konyhafőnököknek és ínyenceknek azt üzeni, hogy az olyan csemegék, mint a sáskák és hernyók, a húsokkal vetekednek ízben és tápanyagtartalomban -- és még környezetbarátok is.
 

 
Marcel Dicke: Miért ne ehetnénk rovarokat?

Fordította: Keresztúri László
Rendben, mutatok Önöknek valamit az étrendünkről. Ehhez szeretném megismerni a közönséget is. Hányan ettek már Önök közül rovarokat? Elég sokan. (Nevetés) Mégsem képviselik a Föld teljes lakosságát. (Nevetés) Mert 80%-unk valóban eszik rovarokat. Ami nagyszerű dolog.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

19. oldal / 21

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 677 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs