Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
TED.com

"A TED a nevét a Technology (technológia), Entertainment (szórakoztatás) és Design (dizájn) szavak kezdőbetűiből kapta. Egy 1984-ben alapított non-profit szervezetet takar, amelynek kezdeti „küldetése”: gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni. Előadónak korunk kiemelkedő gondolkodóit, alkotóit(!) kérik fel, akik mindösszesen 18 percet kapnak, hogy bemutassák az eredményeiket és inspirálják a hallgatóikat!" ezabeszed.hu

A lejátszó ablak alatt található a View subtitles ablakocska, amelyet lenyitva 48 nyelv közül válasszuk ki a magyart. A teljes képernyős üzemmód ikonja a lejátszó ablak jobb felső sarkában található.

iviszenlightened



Jacqueline Novogratz története a szegénységből való kitörésről (az előadás szövege)

Az előadást Martonosi Júlia fordította. Több mint 20 éve szegénységgel kapcsolatos problémákkal foglalkozom, így aztán van benne irónia, hogy a legnagyobb kihívást tulajdonképpen az jelenti, hogyan is definiáljuk a "szegénységet". Mit jelent ez a fogalom? Általában dollárban mérjük - emberek akik egy, kettő vagy három dollár alatt keresnek naponta. Azonban a szegénység egy összetett probléma, így a jövedelem csak egy tényező. Mivel dolog lényege a választás körülményeiben, valamint a szabadság hiányában rejlik.

 

 
Ken Robinson: Az iskola kiöli a kreativitást - videó



Sir Ken Robinson szórakoztató és mélyen megható története egy olyan oktatási rendszer alkotásáról, amely támogatja (nem aláássa) a kreativitást. Az előadást Fekete Tibor fordította.

A lejátszó ablak alatt található View subtitles ablakocska, amelyet lenyitva 48 nyelv közül válasszuk ki a magyart. A teljes képernyős üzemmód ikonja a lejátszó ablak jobb felső sarkában található.

 
Ken Robinson: Az iskola kiöli a kreativitást - az előadás szövege

(Az előadást Fekete Tibor fordította magyarra.) Jó reggelt! Hogy vannak? Eddig egész jól, nem? Engem megcsapott ez az egész. Igazából megyek is. (Nevetés) Eddig három téma volt, ha jól emlékszem, ami átszőtte a konferenciát, és ami kapcsolódik ahhoz amiről beszélni akarok. Az egyik az emberi kreativitás elképesztő bizonyítéka minden előadásban, amit láttunk és minden itt lévő emberben. Csak a változatossága és a sokfélesége. A második az, hogy olyan helyzetbe hozott bennünket, amiben ötletünk sincs, hogy mi fog történni a jövőben. Fogalmunk sincs hogy lesz ez majd.

 

 
<< Első < Előző 21 Következő > Utolsó >>

21. oldal / 21

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 370 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs