Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Ivisz hírek

Az ivisz életével kapcsolatos friss híreket találod itt

ivisz



Olgi pacalja

 

Tegnap kaptam egy kis tálka pacalt Olgitól. Otthon főzte, és behozta az iskolába. Ma déllben ettük meg. Amikor kivettem a hűtőből és kicsomagoltam a tálkát, láttam, hogy ez egy rendkívül elégedett tálka, mert a pacalcsíkok lazán egymásba fonődva-ölelkezve, de mégis a legnagyobb rendben pihentek benne.

Amikor kiborítottam a fémlábasba, a pacal egy pompás kupolát formázott, leginkább a firenzei Dóm kupolájára hajazott, csak ez tökéletesen sima felületű volt.

A pacalcsíkocskák mély relaxációban pihentek a kupolában. A lassú melegítés aztán szép fokozatosan lebontotta a kupolát, és hamarosan megrottyant maga a pacal! Azonnal látszott rajta, hogy pompás étel. Az égő-piros, sűrű szaftban elégedetten nyújtóztak a szépséges, rózsaszín, puhán fodros csíkok. A lábas közepéről egy helyes malacköröm kandikált ki. Csinos, fehéres, puhára főtt dundi körmöcske. Mosolygott. De mosolygott az egész pacal cakkompakk, velem, velünk együtt. Mert természetesen Anitával ettük.

Tökéletes volt, de az étel pompás ízén és zamatán kívül volt ebben a pacalban még valami titok. Anita Olgi örömét, én a szeretetét éreztem minden falatban. Mert Olgi pacalja, mint Olgi bármije, valamiképp át van itatva Olgival. Mi is.

 
Mi a csodát tudunk a világról?

Nézzétek meg ezt a filmet (Filmajánló), szokatlan, rendkívüli perspektívából mutatja be a világot

Baudolini

 
Filmek, TED, Realika

Kedves Látogatók!

Újra hozzáférhetőek a legfontosabb filmek, előadások, igaz, csak linkek által,
Szemlélődjetek, gyönyörködjetek!

Baudolino

 
Lakat a világhálón

Kedves Látogatók!

Gyökeresen átalakíthatják az internet- és médiahasználati szokásokat azok a mostanában (a nyilvánosság és a demokratikus kontroll teljes kizárásávalelfogadott nemzetközi egyezményekamelyek formailag csupán a digitális termékhamisítás és az online kalózkodás visszaszorítását célozzák.

A valóságban az aláíró államok hatóságai olyasmire vállalnak kötelezettséget, ami a mai fogalmak szerint a magánélet szentségének a megsértését jelenti, másfelől pedig olyan tevékenységeket fognak üldözni, amelyek – mint például a magáncélú másolás – a hatályos törvények szerint vitán felül legálisak. (nol.hu)

Ezért aztán egyelőre, amíg nem tisztázódik, hogy mit is tilt konkrétan az ACTA, levettem filmeket, a klipeket és a TED előadásokat. A TED-ek linkját Az én világom/IVISZ linkajánlóban találhatjátok, keressetek kedvetekre valóakat, és ti diákok a Realikát se felejtsétek el!

Reméljük, nézhetjük még ezeket itt, az iviszen is.

Baudolino 

 
Olgi saját menüje: Írás/Nem annyira szép irodalom/Kisolga

Kedves Olgi!

Régóta járt volna már Neked ez a menü. Hiszen Te is annyi de annyi nagyszerű menüvel ajándékoztál meg bennünket: Úgyhogy várjuk a többi ajándékot is a Kisolgában.

Baudolinoheart

{jcomments on}

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 23

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 348 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs