Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Szegény ember konyhája - Mézes - mustáros csirke

Mézes - mustáros csirke

 

Egy fej vöröshagymát felaprítunk, és vajon elkezdjük melegíteni. Fél kiló csirkemellet apróra felkockázunk, hozzátesszük a közben már piruló hagymához. Sózzuk-borsozzuk, hagyjuk főni.

Közben, négy deci tejszínt,egy db tojássárgáját, egy evőkanál lisztet, négy evőkanál mézet, négy evőkanál mustárt, pár csepp ecetet, két nagy csipet sót, ugyanennyi cukrot, borsot, esetleg bazsalikomot egy tálban jól elkeverünk.

 A csirkemell gyorsan átsül, ha kész, ráöntjük ezt a szószt. Addig főzzük, amíg kellőképpen besűrűsödik. Rizzsel és tésztával is éppen olyan gyorsan elfogy:)

 

Hozzászólások 

 
#3 Timi 2012-11-25 11:30
De jó, hogy elkérted:)
 
 
#2 kisolga 2012-11-25 10:35
Banános kuglóf
Klári receptje
12 dkg Rama margarin, 24 dkg cukor, 5 tojás, 1 dl tej, 30dkg banán, 40 dkg liszt, 1 sütőpor. A banán meghámozva legyen 30 dkg. A banánt a cukor felével összeturmixolod . A tojást szétválasztod és a sárgákat a cukor másik felével jó alaposan kidolgozod robotgéppel. Ezután az összes hozzávalót összekevered, és a végén beleforgatod a keményre vert tojásfehérjét. Olyan maffintészta sűrűségű masszát fogsz kapni, ezt beleöntöd a kizsírozott, kilisztezett kuglófformába. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35-40 perc alatt megsütöd. Tetejét díszítheted ízlés szerint porcukorral vagy csokireszelékke l. Jah... a kockára vágott 1 tábla csokit és a rumot majdnem kifelejtettem. Szóval még ezek is kellenek bele. Jó sütést és jó étvágyat kívánok hozzá!!!
Klári celofánba csomagolta és ajándékba hozta a társaságnak. Nagyon finom és nagyon kedves ajándék!
 
 
#1 Timi 2012-11-25 09:22
Tanácsok őszi időre:))


"Nem kell éppen fakírnak lenned és a jóga törvényei szerint, nyakatekert és erőszakos gyakorlatok szerint élned: de azt hiszem, helyesen cselekszik, aki hajnalban, felkelés után a nyitott ablakhoz áll, s néhányszor mélyen lélegzik az orrán át, tüdejét teleszívja az üde, reggeli levegővel, kimossa és kiszellőzteti tüdejét a dohányfüst, a szobalevegő tisztátalan páráitól. Valamit kell adni a tüdőnek is. A test nagyon hálás, a legcsekélyebb figyelmet lelkesen nyugtázza. S úgy tapasztaltam, a méz is hasznos: reggelidhez, mely nem lehet elég könnyű, kanalazz tiszta mézet. Valami van a mézben, amit a természet tiszta erői csempésznek bele; a szervezet hálásan fogadja." Márai Sándor
 

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 587 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs