Szegény ember konyhája - Tejszínes - gombás hús |
Tejszínes gombás hús
A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk, a husit pedig kockákra. Egy fej vöröshagymát aprítunk és üvegesre pirítunk. Hozzá tesszük a husit, és még néhány gerezd zúzott fokhagymát, majd pár percig együtt sütjük. Beletesszük a gombát, én annyi gombát szoktam venni amennyi a husi. Fűszerezzük, só, bors, mustár, babérlevél. Biztos lehetne még fokozni.. ki mint szereti. Levet fog ereszteni, lassú tűzön hagyjuk főni. Ha a leve elfőtt, tegyünk bele fél evőkanál lisztet, keverjük össze, majd öntsük fel egy fél pohár vízzel és fél pohár tejszínnel. Keverjük simára, közben forraljuk fel. Párolt rizzsel ettük, nálunk nagyon kapós:) Lefotóztam, Andris a képet látva azt mondta: "Nem szép, de finom!" 101512141312101512150727
{jcomments on} |