Szegény ember konyhája - Sárgaborsó főzelék |
Sárgaborsó főzelék Minden hónapban veszek egy zacskó sárgaborsót. Aztán mikor semmi ötletem nincs. hogy mit főzzek, előkapom. A család sem lázad, finom, olcsó és egyszerű. A sárgaborsót megmossuk és szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen. Vöröshagymát és fokhagymát pucolunk, majd a vöröset apró kockákra vágjuk, forró olajban kicsit megfuttatjuk. A vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a sárgaborsót. Hagyjuk őket összemelegedni, azután felöntjük kb. kétszer annyi vízzel, mint ami a sárgaborsót ellepi. Dobjunk bele pár darab babérlevelet, sózzuk, és főzzük puhára. Két kanál lisztből készítsünk rántást és tegyük a borsóra. Egyet forr, és már kész is. Sült hús vagy fasírt mellé nem is kell jobb:)
|