Szegény ember konyhája - Dobálós savanyúság |
Már évek óta szeretnék dobálós savanyúságot készíteni Na majd most:) Hordóm már van ! Mert kell hozzá egy tiszta vödör vagy egy hordó, aminek zárható a teteje , aztán készítünk egy alaplevet: 30 liter víz, 10 gramm borkénpor,10 g timsó (ezt én patikában vettem),10 g citromsav,15 g Natrium-benzoát,3 liter 10%-os ecet,3kg kristálycukor,2,1/2 kg só- 10 g egész feketebors,1 tasak babérlevél,1 csokor kapor Ez egy hatvan literes hordóba kell, arányosan csökkenthetjük. Vizet a hordóba tesszük, majd hozzáadjuk a dolgokat és fakanállal jól összekeverjük. Ezután mehet bele mindenféle jó. Zöld paradicsom , karfiol, rózsáira szedve, uborka,gyöngyhagyma,paprika,sárgarépa,kis tök,cukkini, akár félig érett szilva is magozva. Folyamatosan „dobálhatjuk” bele a savanyúságnak valót. Tavaly ettem egy barátomnál, nagyon finom:){jcomments on} |