Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Szegény ember konyhája - Körömpölkölt új burgonyával

(K)örömpörkölt új burgunyával

Szép körmöket vásárolunk, a hentessel hosszába elvágatjuk. Otthon folytatjuk a darabolás műveletét, a közben hallható halk mormolást távolról imának is gondolhatjuk, közelről azonban világossá válik, hogy a szentek emlegetése egészen más megközelítésben jelentkezik. Egész sor kés kerül elő, míg végre hajlandó valamelyik fogni! Ezután már csak az anatómiai ismeretekből kell jelesre vizsgázni. Végül röpke háromnegyed óra elteltével sikerül előállítani a szilánkmentes példányainkat.
Ettől kezdve felpörögnek az események. sok hagymát felkockázunk, zsíron üvegesre pároljuk, majd alaposan átforgatjuk benne a köröm darabokat. Hozzá tesszük az őrölt paprikát, a pritamin paprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Fűszerezzük köménnyel, babérlevéllel, fokhagymával. Megvárjuk, hogy felforrjon, akkor sót is lehet hozzá tenni. (A pritamin sós!) Cseresznyepapri ka, összevágott paradicsom is kell a körömhöz.
Ezután akár nagytakarításba is foghatunk, mert vagy két és fél óráig csendben a finomságunk (persze le is lehet írni a receptet másoknak).
Amikor finom puha a köröm, hozzá tesszük a hasábokra vágott új krumplit. A forrás után nagyon hamar megfő.
Savanyúságot és puha kenyeret kínálunk hozzá!
étvágyat!{jcomments on}{jcomments on}    {jcomments on}  

 

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 721 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs