Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Szegény ember konyhája - Spagetti fél tizenkettő

 

Fél tizenkettő, a spagetti főzés ideje, délre épp elkészül majd

Hozzávalók: 500g spagetti tészta, kevés (kb. 5dkg) füstölt szalonna vagy sonka, 5 gerezd fokhagyma, 4-5 paradicsom,reszelt sajt,fűszerek:, bors, oregánó, bazsalikom

Kezdjük azzal, hogy egy fazékban vizet teszünk oda forrni a tésztának. A szalonnát apróra kockázzuk, kevés olajon sütjük.A paradicsomokat megmossuk, villára szúrjuk a csumás felénél és egy percre a tésztafőző forró vízbe lógatjuk, majd lehúzzuk a héját és felkockázzuk.  Mióta eltűnt a fokhagymaprés, azóta a kés lapjával megzúzom, aztán még aprítom is egy kicsit a gerezdeket. A zúzott fokhagymát megfuttatjuk a szalonna közt, és hozzáadjuk a paradicsomot is. Fűszerezzük, , bors, és mivel itthon csak bazsalikom van, ezért szoktam venni adalékanyag mentes, olasz keveréket. Teszünk bele bőven, és hagyjuk főni. A tésztát tegyük a forrásban lévő vízbe, nézzük meg a zacskón meddig kell főzni, na addig biztos nem :) Legalábbis nekem eddig mindig kevesebb ideig kellett.. erre 6-9 perc volt írva, 5-nél elzártam a 6. percben leszűrtem. Mire ide eljutunk, elkészült a szósz is. Tegyük a tésztára, és szórjuk meg egy kis sajttal. étvágyat:)

Eleinte feltettem magamnak a kérdést, hogy mi fér bele a „ Szegény ember konyhája”-ba.  A szegény szót definiálgattam magamnak:) A szegény ember én vagyok és Te, tehát Mi:) akiket nem vet fel a pénz.                 Így hát azokat az ételeket írom le, melyek a konyhámban készülnek, és erre kérlek Téged is. Ha van kedved írd le mit főztél, és küldd be! Ezt megteheted bejelentkezés után, jobbra lenn a menümben található „én világom-feltöltésen keresztül, vagy itt, a hozzászólásoknál is. 

 

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 819 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs