Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Baudolino

Szabó Zoltán (Baudolino, Mém)



Dicsekszem (Baudolino)

Dicsekszem. Ma egy dalom kapcsán (Kóborló dal) bemutattak az Aranytalicska olvasóinak. Cseke Gábor barátom volt az elkövető. Az Aranytalicska az ivisz testvérlapja. Meztéllábas, szabad, a legjobb értelemben "elvetemült" vállalkozás. Nekem nagyon tetszik. Két feltűnően alliteratív ember csinálja, Bakter Bálint és Banya Bea. Baktert, Cseke Gábort ismeritek jól az iviszről és más honlapokról, igazi digitális vagabund, mint az Úton  Dean Moriarty-ja szágulduzik föl- és alá a világháló idegpályáin,

Banya Beát azonban nem ismerem személyesen, de máskülönben meg igen, mert a bemutatkozója sokat mondó, Banya Bea ajánlja magát, mindjárt ezzel a dicsekvő írással egyutt publikálom. Én meg itt vagyok található az Aranytalicskán: Bemutatjuk Baudolinot. Köszönöm.

Baudolino
 

 
Kóborló dal

halajlalajlajvilág
halajlaj úgy fáj!
halajlalajlaj a gitár
a szivembe tép lájláj

hova megy az idő
a lábunk nyomán a fű majd kinő
beesik az eső
a fejem fölött nincs már tető
a kertembe a gaz már benő,
magam vagyok az én szeretőm
a nagyvilágban kóborol

kilukad a cipőm.
ronggyá szakad az ócska idő
a könnyem fojt
hol az a szeretőm
aki után a bánat megöl
hát útra kelek áztat az eső
hiába minden az én szeretőm
 a nagyvilágban kóborol

halajlalajlaj világ
halajlaj úgy fáj
de kinyílik újra a virág
halajlalalájlájláj

 

 
Isten cseppjei

Isten olyan, mint az óceán, melynek minden cseppje egy ember. És minden ember-cseppből új, végtelen óceán születhet, ha az a csepp a szeretetet áhító lélek szomjúságát csillapítja. De nyomtalanul tűnik el a közönyösség sivatagában.

 
Szomorú vasárnap, avagy a megíratlan dal

Január 11-én lesz 43 éve, hogy Seress Rezső, zeneszerző, zongorista, az egyetlen magyar világsláger, a Szomorú vasárnap (Gloomy Sunday) szerzője meghalt. A dalt több mint 100 nyelvre fordították le. Mától, azaz Vízkereszttől 11-ig ennek a dalnak a különféle feldolgozásait láthatjátok-hallhatjátok a Clip-and-day-ben.  A dal világszerte öngyilkossági hullámot indított el. Kozár Tamás márt írt erről az iviszen - Egyszerű mondatok a csodáról -, mindenkinek ajánlom, elbűvölő látomás - etűd. 

 
Ha örül Horger Antal úr...

 „A szegedi egyetem egyik tanárának feleségét emberölés kisérletével vádolja az ügyészség!
Dr. Horger Antalné ügyét hétfőn tárgyalja a biróság ölvasom a huszadikszazad.hu 1924 januári számában. Horger Antalra, a szegedi egyetem - és saját maga - fura urára rálőtt a felesége. Az esetet így tálalta a sajtó:

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 7

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 367 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs