Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

"A TED a nevét a Technology (technológia), Entertainment (szórakoztatás) és Design (dizájn) szavak kezdőbetűiből kapta. Egy 1984-ben alapított non-profit szervezetet takar, amelynek kezdeti „küldetése”: gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni. Előadónak korunk kiemelkedő gondolkodóit, alkotóit(!) kérik fel, akik mindösszesen 18 percet kapnak, hogy bemutassák az eredményeiket és inspirálják a hallgatóikat!" ezabeszed.hu

A lejátszó ablak alatt található a View subtitles ablakocska, amelyet lenyitva 48 nyelv közül válasszuk ki a magyart. A teljes képernyős üzemmód ikonja a lejátszó ablak jobb felső sarkában található.

iviszenlightened



Marcel Dicke: Miért ne ehetnénk rovarokat? (videó) E-mail
2011. február 06. vasárnap, 16:40



Marcel Dicke étvágygerjesztő érveket hoz fel a rovarfogyasztás mellett. A finnyás konyhafőnököknek és ínyenceknek azt üzeni, hogy az olyan csemegék, mint a sáskák és hernyók, a húsokkal vetekednek ízben és tápanyagtartalomban -- és még környezetbarátok is.
 

 
Marcel Dicke: Miért ne ehetnénk rovarokat? E-mail
2011. február 06. vasárnap, 16:39

Fordította: Keresztúri László
Rendben, mutatok Önöknek valamit az étrendünkről. Ehhez szeretném megismerni a közönséget is. Hányan ettek már Önök közül rovarokat? Elég sokan. (Nevetés) Mégsem képviselik a Föld teljes lakosságát. (Nevetés) Mert 80%-unk valóban eszik rovarokat. Ami nagyszerű dolog.

 
Sir Ken Robinson: Kezdődjék a tanulás forradalma! (Az előadás szövege) E-mail
2011. január 23. vasárnap, 18:11

Az előadást fordította és feliratozta: Regina Saphier Négy éve is jártam itt, és emlékszem, hogy akkoriban, az előadásokat nem tették fel az internetre, azt hiszem, hogy a TEDesek egy dobozban kapták meg a DVD-ket, amolyan gyűjteményes kiadásban, melyeket polcaikra tettek, és azóta is ott porosodnak.

 
Sir Ken Robinson: Kezdődjék a tanulás forradalma! (videó) E-mail
2011. január 23. vasárnap, 17:17



Korábbi, globálisan elhíresült TED előadása után, humoros, ugyanakkor éleslátó beszédében, Sir Ken Robinson kifejti, hogy az egyen-iskolák helyett, a személyre szabott tanulásra kell áttérnünk, olyan kondíciókat teremtve, melyek között a gyermekek természet adta tehetségei kibontakozhatnak.

 
Szabadegyetem: James Geary: Metaforával szólván (az előadás szövege) E-mail
2011. január 17. hétfő, 12:29

Az előadás szövegét Bencz Zoltán fordította. A metafora titokban itt él körülöttünk. Nagyjából hat metaforát használunk minden percben. Metaforákban gondolkodni alapvető feltétele annak, ahogy megértjük önmagunkat és másokat. ahogy kommunikálunk, tanulunk, vagy fölfedezünk, vagy feltalálunk valamit. De a metafora a gondolat útja is, mielőtt a szavak megjelennének.

 

 
James Geary: Metaforával szólván (videó) E-mail
2011. január 09. vasárnap, 17:11



Az aforizma rajongója, James Geary ezúttal az emberi nyelvhasználat egyik varázslatos használati módjáról: a metaforáról beszél lenyűgözően. Az írástudók, Arisztotelésztől Elvisig még arra is képesek lehetnek, hogy befolyásolják a döntéseinket - állítja Geary.

 
Jacqueline Novogratz története a szegénységből való kitörésről (videó) E-mail
2011. január 09. vasárnap, 13:10



Jacqueline Novogratz elmeséli egy megható találkozás történetét a Nairobi nyomornegyedből. Jane, egy volt prostituált álma a szegénységből való kitörésről, az orvossá válásról és a házasságról végül váratlan fordulatok után teljesültek. Az előadást Martonosu Júlia fordította.

A lejátszó ablak alatt található View subtitles ablakocska, amelyet lenyitva 48 nyelv közül válasszuk ki a magyart. A teljes képernyős üzemmód ikonja a lejátszó ablak jobb felső sarkában található.

 
Jacqueline Novogratz története a szegénységből való kitörésről (az előadás szövege) E-mail
2011. január 09. vasárnap, 13:09

Az előadást Martonosi Júlia fordította. Több mint 20 éve szegénységgel kapcsolatos problémákkal foglalkozom, így aztán van benne irónia, hogy a legnagyobb kihívást tulajdonképpen az jelenti, hogyan is definiáljuk a "szegénységet". Mit jelent ez a fogalom? Általában dollárban mérjük - emberek akik egy, kettő vagy három dollár alatt keresnek naponta. Azonban a szegénység egy összetett probléma, így a jövedelem csak egy tényező. Mivel dolog lényege a választás körülményeiben, valamint a szabadság hiányában rejlik.

 

 
Ken Robinson: Az iskola kiöli a kreativitást - videó E-mail
2011. január 04. kedd, 16:25



Sir Ken Robinson szórakoztató és mélyen megható története egy olyan oktatási rendszer alkotásáról, amely támogatja (nem aláássa) a kreativitást. Az előadást Fekete Tibor fordította.

A lejátszó ablak alatt található View subtitles ablakocska, amelyet lenyitva 48 nyelv közül válasszuk ki a magyart. A teljes képernyős üzemmód ikonja a lejátszó ablak jobb felső sarkában található.

 
Ken Robinson: Az iskola kiöli a kreativitást - az előadás szövege E-mail
2011. január 04. kedd, 16:25

(Az előadást Fekete Tibor fordította magyarra.) Jó reggelt! Hogy vannak? Eddig egész jól, nem? Engem megcsapott ez az egész. Igazából megyek is. (Nevetés) Eddig három téma volt, ha jól emlékszem, ami átszőtte a konferenciát, és ami kapcsolódik ahhoz amiről beszélni akarok. Az egyik az emberi kreativitás elképesztő bizonyítéka minden előadásban, amit láttunk és minden itt lévő emberben. Csak a változatossága és a sokfélesége. A második az, hogy olyan helyzetbe hozott bennünket, amiben ötletünk sincs, hogy mi fog történni a jövőben. Fogalmunk sincs hogy lesz ez majd.

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 4

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 289 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs