Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Macskaközi híradó - fotók

Mi, vagyis a Pillangó Csoport magja, Zolika, Rosa, Pamparam és én, Baudolinó valamint Száva egy kis utca-féleségben élünk, amit elneveztünk Macska-köznek. Ezek amúgy hobbitelkek, és az épületeknek csak helyrajzi száma van. Rosa tudósít Benneteket naponta az itt történtekről, és néha videókat is láthattok.

iviszsmiley



Macskaközi híradó - Ma délután 4-kor elestem (Baudolino)

Elestem. Nagyon. Munkába indultam, kiálltam a kocsival, és amikor a kaput be akartam csukni, elestem. A jeges havon kicsúszott alólam a lábam és bumm!

 
Macskaközi híradó - január 6.

Napok óta felé se néz senki a Macskaközi híradónak. Ez az igazság. De miért? Miért? Talán az évkezdés nyomasztó monotóniája bénít bennünket? Tegnap Zolika születésnapja volt. Egy laptopot kapott, valójában nem is születésnapjára vagy karácsonyra, hanem azért, mert nagyon szeretett volna már régóta egy saját laptopot, és hát nincs a világon, aki nála jobban megérdemelne egy laptopot. Nagyon boldog, mi is azok vagyunk. Ancsi egész nap lót-fut, mentorkodik, Sanyi behúzódott a vackába és méregtelenít, Szávaés Bumbi az utolsókat enyelgik, mert vége a tüzelésnek. De csak náluk! A gázóra meg csak pörög, pörög... Ja, és ma megcsináltam Olgi Cicakönyvét, valami bűbáj. Nézzétek meg!

Zoli

 
Macskaközi híradó - december 28.  E-mail

December 28. kedd

Az orromat sem dugtam ki ma, és ebből kifolyólag nem is történt semmi. Csak az Egyenes Derekú Ember sétált  erre a kutyájával, akinek mindig olyan a testtartása, mintha valami kevésbé gusztusos dolgot toltak volna az orra elé. Így sétál már évek óta. A hó nem akar olvadozni, és Zolika is Szegeden van. Anyai ösztöneimet a kutyán élem ki. Sanyi a varjakról elmélkedik, a hó megint esik. Kár, hogy nincs egy tehenem, akit megfejhetnék...

 
Macskaközi híradó - december 26.  E-mail

Tegnap őrület volt. Elmentünk Szegedre Zoli testvéréhez, vittük a nagyszülőket is. Így történhetett, hogy a nagy bogrács töltöttkáposzta mellett helyet talált kettő dunyha és több tálca sütemény, egy láda sör és bor, valamint számolatlanul vadi új papucsok. (papucs-papucs hátán) A hangulat mint mindig, most is remek volt. Egymást igyekeztünk túlordítani, mindegy milyen téma került az asztalra. Egy paraszthajszállal maradtunk tovább, mint kellett volna, de ezt csak az időjárásra értem. Kisteleknél két méterre sem lehetett látni a sűrű hóeséstől. Az izgalmaktól megfájdult Zoli anyukájának a feje. Boldogok voltunk, mikor hazaértünk.
Otthon áthúztam az ágyneműnket egy új ágyneműre, amit most kaptunk karácsonyra és már tettem is le magam.

A mai nap csendes volt. Hurkát és kolbászt sütöttem. A hurka, amit hentestől vettem, és ami mindig nagyon finom volt, most, mint egy babahányás feküdt az asztalon. A kása, ahogy errefelé dédszüleink mondták anno "szopós" volt. A véreshurka és a kolbász ellenben kitűnő. Mellé krumplit sütöttem és savanyú káposztával tálaltam. A hó elkezdett zuhogni. Már nem lehet az autóval kiállni.

Sanyi a fészkében rémülten pihen, és pihen minden állat itt a Macskaközben.
 

 
Macskaközi híradó - december 25.

Hát megvolt a nagy családi összevisszaság, amit mi minden évben karácsonynak nevezünk.smiley MostÁgiéknál voltunk Szegeden. Volt minden, fácánleves, töltöttkáposzta, sütik, apám bora és a rendes családi zsibongás. hahotázás. Holnap nálunk folytatódik. Ma korai alvás. Pihen az egész Macskaköz. Ancsi meg már egyenesen alszik, ezért én írtam helyette. Jó pihenést indannyiótoknak, regenerálódni kell, mert ez még csak az első nap volt!smiley

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 7

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 960 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs