Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
A mi boltunk

Nuckó egy vidéki ABC-ben eladó. MIlyen is az a világ, ahová mi vásárlóként naponta belépünk? Íme, Nuckó szemszögéből ilyen.

ivisz



A mi boltunk - augusztus 18

Bocsi a helyesírási hibákért amiket néha ejtek .,de sokszor sietek írni ,és csak utólag veszem észre a hibákat .Talán ha olvassátok a cikkeimet elnézitek nekem mert tudjátok, hogy egy boltos vagyok és nem egy magyar tanár.(de szerintem néha ők is tévednek)

 
A mi boltunk - Augusztus 16

A számitógépes pénztárnál már szinte minden megy: Azért íron ,hogy szinte minden mert van egy művelet amit mien pénztáros utál!(a számla írás) .Az a baj hogy csak pötyögtetni tudjuk a betűket .Azért mert,olyan hülyén helyezkednek el a betűk.TÖK CIKI SZÁMLÁT ÍRNI.Főleg hogy a vevők türelmetlenek ,úgy látjuk.Néha ketten írunk számlát mert az aki oda áll segíteni már előre nézi a betűket.Jó lenne ha több számlát írhatnánk .mert akkor bele lehetne jönni.(de elég keveset írni )

 
Óda Nuckótól

 

Ismét felszeltem a kenyereteket,

Hogy mekíméljem a tenyereteket.

Remélem lesz a buli,

Hogy fel van szelve a buci!

(Nuckó)

 
A mi boltunk - augusztus 4

Igazából tegnap kellett valna hogy írjak, mert tegnap volt  20 éve hogy beléptem a boltba dolgozni.Első munkahelyem izgalommal és félelemmel töltött el.Igazat megvalva nagyon sokáig nem szerettem menni dolgozni , fiatal voltam és engem szivattak mindig.De kitartottam és túlvészeltem ezt az időt is.Ma már ha visszagondolok csak a szépekre emlékszem a rosszakat már viccnek fogom fel.Ezalatt a 20 év alatt sok minden változott.Mára már számítógépes rendszerrel dolgozunk ami számomra könnyebb munkát jelent,de megértem az áfa árakváltozását is ami nem egy könnyű munka volt.   Zárás után kellett átárazni az árúkat.Ma már evvel a technikával ez is könnyebb lenne.

 
Óda Nuckóhoz

Ma a Mi boltunkban  egy db 3 kilós Lipóti kenyeret vettem. Nuckó adta el nekem. Oly hihetetlenül kedves volt, hogy föl is szeletelte. Megihletett eme cselekedete. Íme:

Vers Nuckónak, aki fölszeletelte a kenyerünket

Nem nyomja a kés a tenyerünket,
felszeletelték a kenyerünket!

Kicsoda szeletelte fel?
Nuckó!

Baudolino

{jcomments on}

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 17

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 1861 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs